Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Kulius
MEDLEM

Hur bokför jag kundfordringar vid årsslut i Visma om jag gör förenklat årsbokslut på Skatteverket.se

Hej!
Jag undrar om någon vet hur jag kan göra med kundfordringar (i Visma eEkonomi Bokföring) om jag gör förenklat årsbokslut på Skatteverket.se. Kontantmetoden.

I Skatteverkets förenklade årsbokslut hamnar kundfordringarna i B7 automatiskt även i R1 så jag blir inte klok på hur jag ska göra för att få ihop det med bokföringsprogrammet. Om jag inte bokför kundfordringarna i Visma blir det fel där men bokför jag dem i Visma blir det fel i bokslutet på Skatteverket (eftersom kundfordringarna då hamnar i R1 TVÅ gånger, dels från min bokföring, dels från automatiseringen på Skatteverket.)

Hur löser folk sånt här? Jag läste att jag ska exportera en SIE-4-fil från Visma med bokföringen om jag gör bokslutet någon annanstans. Kan jag t.ex. bokföra kundfordringarna (i Visma) efter det, så att de inte ligger med på Skatteverket och ställer till det i deras system, eller blir det galet att lägga till verifikationer efter att jag exporterat filen? Finns det något annat sätt?


Bästa hälsningar
Förvirrad Vismanybörjare Julia

1 SVAR 1
Joachim E
MODERATOR

Hej

Förstår inte helt hur du menar att det kommer med i R1 två gånger. Om du bokfört kundfordringarna så bör du få med beloppet inkl moms i B7, nettoförsäljningen i R1 och eventuell moms i B14. 

Då man skall bokföra upp sin kundfordringar så är den delen rätt. Skulle råda dig att höra efter med skatteverket gällande just hur det förenklade bokslutet fylls i inne på skatteverket.

/Joachim