Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Kundfaktura som kunden bestrider

Hej, 

 

har ställt ut en kundfaktura till en kund i annat EU-land . Tjänster och därmed ingen moms. 

 

Kunden betalar inte. Vi har försökt driva in själva över ett halvår, har använt inkasso- men kunden bestrider fakturan.  Vi har nu advokater inkopplade sen några månader och det ser just nu ut som att vi eventuellt måste gå till domstol.

 

Hur ska man hantera en sån kundfaktura i bokföringen? Ska den bokas om till befarad eller konstaterad? Även om vi senare skulle få ett positivt utfall i domstol  och fakturan ska betalas? 

 

Tack på förhand!

3 SVAR 3
LW -60
UTFORSKARE

Flytta fordran från 1510 till 1516, Tvistiga kundfordringar.

Mvh Lena

Fd medlem
Inte tillämpbar

Tack för svar! Hur gör man vid bokslut om fodran ligger på 1516 och tvisten fortfarande inte är löst? Visma känner nämligen av att saldot på 1510 är lägre än summan av obetalda fakturor?

Hejsan!

Eftersom detta bokförts manuellt i ditt program så känner eEkonomi av att det finns en skillnad på beloppet under Försäljning - Obetalda kundfakturor och på saldot som faktiskt är bokfört på 1510. Detta är en varning i din årsavstämning från eEkonomi, men programmet vill bara kontrollera att differensen mellan saldona inte är felaktig. Eftersom du vet varför varningen uppstår och vad differensen beror på kan du bortse från den och fortsätta med ditt bokslut. 

/My