Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Marknadsförsäljning - Enskild firma

Hejsan!
Funderar på att sälja på julmarknad. Normalt så driver jag en webbshop.
Funderar lite på detta med krav på kassaregister. Som jag uppfattar det så behöver man inte ha detta om man bedriver kontant försäljning för mindre än 4 prisbasbelopp per år. Då innebär detta även att jag inte behöver skriva ut kontantfaktura till direktbetalande kunder på marknaden så länge beloppet inte överstigs? Undrar också vad som egentligen menas som kontant betalning? Nu tänker jag på inbetalningarna till min webbshop, för att jag ska kunna räkna ut om jag kommer upp i 4 prisbasbelopp eller ej. Som jag förstår det så räknas förskottsbetalningar som swish och kontoöverföring som kontant. Men betalningar med kort via klarna checkout? Det blir ju en direktbetalning till Klarna, men inte till mitt företag.
1 SVAR 1
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Re: Marknadsförsäljning - Enskild firma

Hej silversjo,

Du har förstått helt rätt vad/när det krävs att man ska ha ett kassaregister men för att hjälpa övriga forumanvändare vill jag ändå länka till Skatteverkets skrivna hjälp »Kassaregister

Vad som räknas till kontant betalning är när betalningen sker samtidigt som varan eller tjänsten levereras, i utvidgad betydelse innebär då detta att betalningen inte behöver ske kontant utan också kan innebära överföring till säljarens bankkonto eller via swish.
Jag tänker då att direktbetalning till Klarna ej räknas som kontant betalning.

Ha en bra dag!

/Cecilia