Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Nollställa Visma eEkonomi

Hej! Första fråga är, hur räknar man utgående moms på 790kr? Jag har bokfört och jag tror att det var rätt och sen har skapat korrigering på alla verifikationer, men jag antar att det var rätt från början. Jag undrar om man kan nollställa och ta bort helt verifikationer i visma eEconomi. Så att det blir inte så korrigerat på huvudboken.Tacksam för snabb svar för jag ska deklarera moms idag och måste vara säkert att det är rätt.Hälsningar!
4 SVAR 4
LW -60
UTFORSKARE

Det beror på om du skall lägga till momsen på 790:- eller om momsen ingår i 790:- och skall räknas av.

Är nettosumman 790:- och du skall lägga på moms utöver denna summa, lägger du till 25% (gångar med 1,25).

Är det så att momsen ingår i summan 790:-, tar du bort 20% (gångar med 0,8 för att få summan utan moms och/eller gångar med 0,2 för att få ut momssumman)

Felaktiga verifikat kan man nollställa i eEkonomi. Öppna verifikatet och välj knappen Åtgärder.

Lycka till!
Med vänlig hälsning Lena
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!
Tack för snabb svar, jag gjorde rätt från början då, 790*0,2, när jag såg ett exempel på nätet då gick jag på varje verifikat och valde jag knappen Åtgärder och ändrade alla ver och nu blev det helt fel.
Nu måste jag ändra igen så att det blir rätt, Jag menade med nollställa, om det finns nån knapp i inställningarna så att skulle kunna radera alla verifikationer , och börja på nytt, så att alla fel ska inte synas! Jag gillar inte när det är så slarvig. 😞
Tack igen!

Det går att nollställa hela e ekonomi. Men då raderas alla uppgifterna sedan du startade upp programmet. Även leverantörsfakturor och kundfakturor. Men det brukar innebära en massa mer jobb. Så det är något som jag brukar avråda från. Det är tillåtet att ändra verifikationer. Men enligt gällande bestämmelser skall det framgå när det gjordes, varför och vem som gjort det. Via historik kan man ta fram detta i en logga. Något som Skatteverket ibland tittar på. Hade samma inställning som du har idag. Men mina mer än 30 år som redovisningskonsult har även fått mig att inse att det blir fel ibland och att det är sådant som ofta inte beror på slarv, utan mer p.g.a. okunskap. När du exporterar ut en s.k. sie-4 fil till revisorn eller till Skatteverket vid en revision finns möjlighet att "tvätta" ev. ändringar. Den metoden går också att använda sig av. Men det är väl sådant här som jag egentligen inte får lära ut kanske. 

Tomas 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Tack så mycket Tomas för alla tips och råd för det proffsiga svar och uppmuntrade ord.

Ha en fin dag!

Hälsningar