Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Jonathan H
UTFORSKARE

Överföring från en ideel förening

God dag!

 

Vår ideella förening kommer få en överföring från en annan ideel förening då vi är fortsättningen av dem, och deras förening skall avslutas. Överföringen består av en klumpsumma som skall sättas in på flera olika sparkonton. Hur skall detta bokföras?

 

Tack! 

1 SVAR 1
Josefine Johansson
MODERATOR

Hej!

 

Tack för din fråga. Det bästa vore att ni kollar med föreningens revisor, om ni har en, så att det blir hanterat och bokfört på det sättet som föreningen önskar. Om ni nu tar över från den andra föreningen så kan anta att detta är deras egna kapital som sätts över, vilket bör betyda att det bör öka er förenings egna kapital. Så överföringen bör rimligtvis bokföras mot 193X debet och 206X i kredit för att visa en ökning av bankkontot och ökning av eget kapital. Sedan när ni för över till de olika sparkontona så minskas bankkontot i kredit och debiterar de 19XX konton ni har för dessa bankkonton. 

 

Jag rekommenderar dock som sagt att höra med er eventuella revisor eller den andra föreningen hur det bör bokföras så att det hanteras på rätt sätt för er situation. 

Ha det fint!

 

Josefine