Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Pituca
MEDLEM

Skapat kundfaktura med felaktigt datum

Hej, råkat bokföra en kundfaktura med datum i juli. Det skulle ha varit bokfört i juni både arbetet och betalning sker i juni. Är det enklaste och tillåtet att skapa en kredit på den och markera denna som betald och nolla ut den med kreditfakturan och sedan göra en ny faktura för juni så att momsen hamnar rätt ? Dvs i Q2 där den ska vara.. 

Tack på förhand 

1 SVAR 1
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej! 

Jag kan inte se vilket program som du använder men om du använder Visma eEkonomi så finns den smidiga funktionen Ångra faktura. Genom att använda funktionen Ångra faktura på en kundfaktura som ska krediteras sparar du mycket tid. Med denna åtgärd skapar Visma eEkonomi Smart en rättningsverifikation som krediterar den felaktiga fakturan och kvittar de båda mot varandra. Du får en notifiering om händelsen och kan fortsätta ditt arbete med en ny faktura.

Läs mer om detta i programhjälpen - Ångra kundfaktura

 

Man kan även göra precis som du själv är inne på det vill säga kreditera fakturan (eventuellt justera datumet på kreditfakturan) - kvitta den mot debetfakturan och sedan skapa en ny faktura med korrekta datum. 

 

Glad sommmar!

//Tinna