Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Varför kan jag inte lägga till ny leverantörsfaktura?- eEkonomi

Jag försöker lägga till en ny leverantörsfaktura för att bokföra en faktura jag betalat. Det går inte! Först kommer det upp att jag måste ange bankgironummer (förmodligen eftersom jag har en bank koppling med SEB) men när jag försöker göra det så står det att ett fel har blivit registrerat. Så det går inte....

Fakturan är ju redan betald och jag vill matcha kontohändelse mot en leverantörsfaktura så jag blir kvitt den 🙂 Försöker också koppla direkt från kassa och kontohändelser men det går ju inte eftersom det inte finns någon leverantörsfaktura.

Hur gör jag lättast för att registrera/bokföra en redan betald faktura?

 

Innehållet i denna tråd är verifierat av Visma Spcs 22-10-11

1 SVAR 1
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej Yasmine,

Om du har bankkoppling och behöver lägga in en redan betald faktura i ditt program så får du börja med att gå in på den leverantören under Inköp - Leverantörer och redigera den valda leverantören. 
Bocka då i rutan Skicka inte leverantörsfakturor till banken så tror programmet att fakturorna redan finns på banken.
Nu kan du lägga in fakturan under Inköp - Leverantörsfakturor.
När detta nu är gjort har du en faktura att matcha din bankhändelse mot. Gå då till Kassa- och bankhändelser , leta fram händelsen och klicka på Matcha, matcha nu mot en betalning av leverantörsfaktura  och välj fakturan i rullisten. Bokför därefter.

Viktigt är nu att inte glömma att gå in under Inköp - Leverantörer - Redigera din leverantör igen och bocka ur rutan Autogiro. annars kommer inte nya fakturor gå iväg till banken.

Ha en fin dag!
/Cecilia