Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Eva___22
MEDLEM

Anställd som jobbar 6 dagar varje vecka

Hej! Kan någon hjälpa mig hur jag ska regga korrekt under fliken semester (Lön 600) ? Har en anställd som jobbar 2 dagar varje vecka och där står semesterrätt 25 dagar sedan har systemet själv räknat om det att hon får 10 betalda dagar (vilket motsvarar 5 veckors semester). Så långt är det ok. Hur ska jag däremot lägga in om en anställd arbetar 6 dagar varje vecka? Semesterrätt 25 dagar? Räknar systemet sedan själv om det så den anställde får 30 betalda dagar? (vilket motsvarar 5 veckors ledighet)

/Eva

10 SVAR 10
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @Eva__22

Välkommen som ny forummedlem 🙂

 

Tack för att du hörde av dig med en fråga till oss. 

Om du lägger in ett 6 dagars arbetsschema på den anställda så ska programmet räkna fram detta till 30 dagars betald semester istället för 25 dagar förutsatt att du har valt att bocka i Nettosemester i företagsinställningarna under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Semester.  Tolkade det som om du redan har den ibockad i och med att du fick 10 dagars betald semester på den anställda som arbetar 2 dagar i veckan. 

 

Bra jobbat och om du har några följdfrågor eller funderingar så är du alltid välkommen att höra av dig till oss. 

 

//Tinna

God morgon,

Ska det fortfarande stå 25 dagar i rutan "semesterrätt"? (det gör det på vår anställde som jobbar 2 dagar/vecka där systemet räknat om till korrekt antal betalda dagar:-)

Godmorgon 🙂

Vet du att jag ifrågasatte exakt samma sak som du igår och fick information av våra produktspecialister att semesterrätten på 25 dagar ska stå kvar inne på den anställda. Håll mig gärna uppdaterad över hur det går för dig och ha en riktigt fin dag. 

 

//Tinna 

Tinna satte du på den anställdes schema att normala antal arbetsdagar vid heltid var 5 dagar (trots att du gjorde ett 6 dagars schema) ?

Hej Eva! 
Ja vid veckoarbetsdagar vid heltid ska det stå 5 dagar (även om den anställda arbetar 6 dagar i veckan). 

 

Hoppas du får det att fungera nu 🙂 

//Tinna  

 

 

Hej! Hjälp..

Jag har en grupp anställda som arbetar heltid 37h/vecka på 6veckorsschema fast tex 3 dag ena veckan och 6 den andra o s v. 

Jag importerar deras tider från ett externt tidsprogram så jag har inte lagt in deras schema i Visma. Jag har fått rådet att tillämpa nettosemester på dem men jag känner inte att det rimmar rätt riktigt och behöver kanske förstå det bättre..

När jag testar att plocka ut en 5 veckors period ur deras schemarad så kan det skilja sig på hur många semesterdagar som förbrukas,  från 23 till 26 dagar! (De arbetar i snitt 4,83 dagar/vecka så nettodagarna skiljer inte mycket.. 25-25, 31-30, 32-21) 

Jag vill gärna få det rätt från start nu när det nya semesteråret startar.

 

Mvh Sanna

Hej @SannaN och varmt välkommen till vårt forum!

 

Vissa ärenden är svåra för oss att lösa via forumet. För att vi ska undvika missförstånd och för att vi ska kunna rådgöra med dig om hur du hanterar detta på bästa sätt så behöver du kontakta supporten. Supporten kan koppla upp och se över vilka inställningar som är gjorda och hur det ser ut i ditt program.

 

Välkommen att kontakta vår kunniga support!


/Anton

Eva___22
MEDLEM

Tinna satte du på den anställdes schema att normala antal arbetsdagar vid heltid var 5 dagar (trots att du gjorde ett 6 dagars schema) ?

Tusen tack Tinna, då kör jag som jag trodde!

Gör det så hoppas vi det blir precis som vi tänkte 

//Tinna