Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Arbetstidsförkortning i kvartar

Hej,

 

Jag arbetar i ett bolag som har arbetstidsförkortning i form av kvartar. Varje år får dom x antal kvartar som ger betald ledighet. När jag registrerar detta så gör jag det med egenskapade lönearter (inte skapade av mig, ärvda sen långt tillbaka).

 

exempel

11791 - AK avdrag  1 timme - 200 kr (timlönen)

11741 - AK ersättning 4 st (det går 4 kvartar på en timme) + 250 kr

 

Ersättningen plus och minus blir alltså inte detsamma då avdraget baseras på timlönen och kvartarna på totala bruttolönen under intjänandeåret.

 

Finns det något sätt för mig att automatisera detta? I dagsläget får jag knappa in båda raderna manuellt, lägga datum på båda manuellt och räkna ut hur många kvartar det handlar om manuellt. Värdet på dom är inga problem, det har jag lagt in genom personvariabler. Så det slipper jag ha koll på. 

 

Jag har testat att koppla 11741 till 11791, men eftersom det är olika enheter (timmar och styck) så kan man bara koppla till 100%. Och det  blir ju inte rätt eftersom 1 timme = 4 st.

 

Något förslag? Det är rätt många anställda och blir en väldigt omständlig process med så pass lite automatisering. 

 

mvh,

Frida

3 SVAR 3
Ebba Arvén
COMMUNITY MANAGER

Hej Frida! 

Tack för din fråga. Jag förstår att detta är tungarbetat och särskilt när ni har många anställda. Jag är inte helt säker på att jag förstår hur ni behöver arbeta men jag vill tipsa om hur de flesta arbetar med arbetstidsförkortning i vårt program. I Lön 600 kan du aktivera arbetstidsförkortning på dina anställda i anställningsregistret. Du gör sedan inställningar för hur mycket som ska avsättas per vecka eller år. Jag tänker att det kanske går att räkna om kvartarna så att det passar?

EbbaArvn_0-1702017523819.png

I texten ovan har jag lagt in två olika hjälpavsnitt om arbetstidsförtkortning, läs gärna mer så hoppas jag att det ska bli tydligare för dig hur det fungerar. Du gör alltså endast inställningen en gång för att sedan låta programmet räkna och avsätta. Vill du ha hjälp att göra inställningar ihop med oss har vi möjlighet att boka in en lönespecialist för personlig hjälp. Du är också välkommen att ställa fler frågor här i forumet så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig. 

Ha en fin fredag! 
/Ebba

 

Hej,

 

Jag är inte riktigt säker på om det skulle fungera för oss eftersom det är 2 olika värden det handlar om.

Dom har alltså en arbetstidsförkortning där ersättningen inte är samma som avdraget (vilket jag uppfattar det att det blir när det kommer till arbetstidskonto/förkortning. En timme dras bort från tidbanken, och man får behålla samma lön som om man arbetat).

 

I detta bolaget görs först ett timavdrag från lönen, sen får dom en ersättning som är baserad på 3,5% av bruttolönen året innan fördelat på 63 timmar (eller, ja 252 kvartar, men det är ju samma sak i slutändan)

 

Som jag förstår det finns det inget sätt att ordna det så i funktionerna du nämner?

 

Hej @Frida Nilsson1 

 

Tack för att du skriver till oss. 

 

Som jag ser det så behöver du ha någon form av speciallösning och därför tror jag att du kommer att behöva ta kontakt med en lönespecialister som får hjälpa dig att avgöra hur du arbetar smartast med arbetstidsförkortningen i ert fall. 

 

Våra lönespecialister har mycket erfarenhet och hjälper gärna till med allt från stöd i lönearbetet, frågor av löneadministrativ karaktär och anpassad hjälp för det specifika företaget. Här kan du Boka tid med en lönespecialist 

 

Ha en fin dag

/Tinna