Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Eliza_
MEDLEM

Byte av avvikelseperiod i Visma Lön 600

Hej, vi skulle vilja byta avvikelseperiod för avvikelser för löneutbetalningen i ett uppdrag. Idag har vi 17:e månaden före löneutbetalningsmånaden till 16:e i löneutbetalningsmånaden som intervall.

Vi vill i stället ha föregående (hel) kalendermånad helt enkelt framåt. Vi har månadslöner och betalar ut lön för innevarande månad. Jag tänkte att vi tar "tjuren vid hornen" och kör den här "rättelselönen" där vi alltså får 1,5 månads avvikelser med i januari månads lönekörning. Där får vi ta hela avvikelseperioden 17 november--31 december och sedan är vi i fas på nya året 2024. Tacksam för ett "körschema" hur vi gör detta enklast i systemet för att få det att fungera. MVH Elisabeth

1 SVAR 1
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @Eliza_ 

 

Tack för att du kontaktar oss. 

 

Om ditt företag inte använder Visma Lön anställd kommer du troligen inte att behöva göra någon större handpåläggning, men om du använder Visma Lön anställd kan ni komma behöva korrigera vissa avvikelser manuellt.

 

Jag skulle inte rekommendera dig att sparar avvikelser och betala ut/drar av 1,5 månads avvikelser. Mitt tips är att i stället betalat ut hela perioden 17 november till 16 december på decembers lönekörning och sedan från 17 december till 31 december på januaris lönekörning. Sedan från 1 januari köra hel kalendermånad för att inte riskera att någon anställd får en skuld som inte ska vara med.

Börja med att ta en säkerhetskopia av ditt företag. 

 

Själva stegen för att byta avvikelseperiod är enligt följande:
 

  1. Gå in under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Inställningar
  2. Ändra avvikelseperioden 
  3. Klicka på Spara.


Vi har också en bra forumtråd där min kollega My beskriver de olika stegen du behöver känna till vid ett byte av avvikelseperiod i Lön 300/600

 

Hoppas detta hjälper dig och varmt lycka till med ditt byte. 

 

/Tinna