Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Sofie_17
MEDLEM

Fel i beräkningen av semesterlöneskulden

Jag skulle ta ut semesterskuldlista per 231231. (semestervillkor 20, intjänande/uttagsår är samma)

Det knepiga är att ett par personer som hade en dag kvar på semestern 2023 får den dagen beräknad som ett minus? Hur kommer det sig? hur får jag det att blir rätt?

Sofie_17_1-1704956105885.png

 

 

 

3 SVAR 3
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @Sofie_17 

 

Tack för att du kontaktar oss. 

 

Detta kan vi inte avgöra från forumets sida då man vill kunna se vilka inställningar som är gjorda i ditt program samt hur historiken ser ut på respektive anställd. 

Du behöver slå en signal till mina kunniga kollegor på supporten för vidare felsökning. 

 

Ha en fin dag

/Tinna

Hej

 

Inser nu att beräkningen på den ena personen beror på att jag försökt boka bort semestertillägget. Hen har växlat till sig lediga dagar och ska inte få något semestertillägg. 

Jag la först in som vanligt 9109 - semestertillägg betalda dagar men tog sen bort den summan genom att dra bort det på 3216 - semestertillägg betalda dagar.

Kan jag göra det på ett bättre sätt?

Hej @Sofie_17 

 

Tack för att du hör av dig till oss. 

 

När jag läser ditt senaste inlägg där du drar bort summan med 3216, skulle jag föreslå att du istället använder löneart 3232 eller en kopia av löneart 3232. Det verkar som om användningen av 3216 har resulterat i en dubbel dragning med tillägget på något sätt.

 

Det bästa vore nog om du kunde kontakta supporten i det här läget, men om du vill prova något själv så kan du testa att använda 3232 istället för 3216. För att få en klarare bild behöver vi egentligen se hela sammanhanget, men du skulle eventuellt kunna testa detta med den information vi har. För att vara helt säker på svaret skulle jag rekommendera att du kontaktar supporten.
 

Trevlig helg

/Tinna