Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Liliia
MEDLEM

FoU

Hej!

Vi jobbar med FoU (forskning och utveckling).
AGI-deklarationen skapas och skickas till skatteverket helt korrekt, d.v.s. med sänkta arbetsgivaravgifter.
Men i lönebokföringsunderlag har konto 2731 inte rätt belopp, istället sänkta belopp sitter där fortfarande full avgift.
Hur tar man fram en rätt bokföring?

Tack!

2 SVAR 2
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @Liliia 

 

Välkommen som ny forummedlem 🙂

 

Gällande bokföring av FoU kan du göra en inställning i löneprogrammet för hur det ska bokföras. I programhjälpen skriver vi följande:

 

Om företaget redovisar medarbetare markerade för Regionalt stöd eller Forskning och utveckling får du välja när reduceringen ska göras. Under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Bokföring kan du markera rutan Kontera 'regionalt stöd' samt 'forskning och utveckling' på bokföringsunderlaget för lönekörningen om du vill att reduceringen ska göras direkt på lönekörningen.

 

Om rutan inte är markerad bokas full arbetsgivaravgift upp för medarbetaren på bokföringsunderlaget för lönekörningen. Reducering av arbetsgivaravgiften sker först vid rapportering av arbetsgivardeklaration till Skatteverket. Den totala arbetsgivaravgiften blir därmed lägre än vad som finns uppbokat vid lönekörningen. Differensen kan bokföras på samma sätt som finns beskrivet i exemplen i avsnittet Bokföringsunderlag för arbetsgivardeklaration.

 

Detta står under rubriken "Redovisning av arbetsgivaravgift vid arbete med Forskning och utveckling och Regionalt stöd" i hjälpavsnittet Beräkning av arbetsgivaravgift på lönebesked och lönekörningens bokföringsunderlag

 

Hoppas detta hjälper dig och att du får en fortsatt fin dag. 

/Tinna

 

Liliia
MEDLEM

1000 tack!