Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Davor P1
CHAMPION

Semester på slutlön hänföras till tidigare månad per automatik?

Enligt FORA så kan semester på slutlön också hänföras till tidigare månad.

 

Hur får jag med detta på lönekörningen? Jag har en medarbetare som sagt upp sig och kommer få sin slutlön nu den 25 juni.

Går detta att få med per automatik, eller är det handpåläggning som gäller?

 

//Davor P

1 SVAR 1
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @Davor P1 

 

Detta är inget du visar på själva lönekörningen utan du betalar ut hela slutlönen i en klumpsumma precis som vanligt. Ingen särskild uppdelning eller specifik markering behövs alltså på själva lönekörningen.


När du rapporterar till Fora för denna månad, väljer du att hänföra den del av slutlönen som avser sparade semesterdagar. Detta ska fördelas på 12 månader. Om anställningen har varit kortare än 12 månader, fördelar du istället på det antal månader som anställningen har varat.


Observera att du inte kan hänföra lön i 2023 utan då hänför du endast till januari 2024 men du delar fortfarande värdet på 12 månader om anställningen har varat i minst 12 månader. Om anställningen har varit kortare, fördelar du på de månader som anställningen har varat. 
 

Sammanfattningsvis, processen för att få med semester på slutlön är inte automatiserad på lönekörningen utan kräver manuell hantering vid rapporteringen till Fora.

 

Ha det fint!

/Tinna