Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST

LÖST: Det blir felaktig diff på levfakturan när du använder kommandot Godkänn preliminärt belopp

Felet finns från och med version 2023.0 och är rättat i 2023.1.

 

När du kopplar en följesedel till en leverantörsfaktura på fliken Följesedlar och därefter använder kommandot Godkänn preliminärt belopp så uppdateras inte beloppet för diffen på fliken Faktura.

 

Lösning

1) Har du inte allt för många rader kan det vara bättre att ange beloppen manuellt, istället för att använda kommandot Godkänn preliminärt belopp, och på så sätt undvika den felaktiga diffen.

 

2) Har du många rader och vill fortsätta använda Godkänn preliminärt belopp, kan du bortse från diffen längst ner på fliken Faktura. Detta under förutsättning att du har konterat allt som finns för fakturan (dvs att du inte behöver använda dig av Enter för att få fram en rad där differensen ska bokföras). Du kan skriva ut/godkänna journaler ändå och du kan skicka iväg leverantörsfakturan för betalning respektive ändra till betald under Betalningar - Utbetalningar, även om det står Balanserar ej på raden. Även betalningen kan journalföras utan problem.

Den visuella felaktiga differensen på fliken Faktura kommer att korrigeras i kommande version av programmet - så den kommer inte vara fel för alltid.

 

3) Vill du fortsätta använda Godkänn preliminärt belopp för att du har många rader att fakturera på dina inkommande följesedlar, och dessutom behöver ha summan för diffen korrekt, kontaktar du Visma Spcs Support så hjälper de dig vidare.

 

Klicka på prickarna uppe till höger och välj Prenumerera för att få mejl när vi uppdaterar informationen.

1 SVAR 1
Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

Nu har vi precis släppt version 2023.1 av Visma Administration där det här problemet är rättat. Versionen finns tillgänglig att ladda ner på vår hemsida och vill du veta mer om vad versionen innehåller hittar du det i våra versionsnyheter.

 

Ha det gott!

/Jenny