Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Nu är den här - Visma Advisor KYC

(uppdaterad av Jenna Glensby CONTENT PRODUCER ‎2023-11-15 09:34 )

Äntligen, nu är den här! Tjänsten som hjälper dig att efterleva lagen om penningtvätt (KYC/AML) finns nu integrerad i Visma Advisor. Perfekt för dig som vill ha allt om dina kunder samlat på ett ställe. 

 

Penningtvättslagen ställer höga krav på dig som redovisningskonsult och länsstyrelsen har tidigare delat ut höga sanktionsavgifter till redovisningsbyråer. Med vår smarta lösning Advisor KYC vägleder vi er från att ni upprättar er allmänna riskbedömning på byrån till att sedan väva samman denna med kundkännedomsprocessen för respektive kund. 


 

Hur fungerar Advisor KYC?

Tjänsten består av två delar: 


Den allmänna riskbedömning för din byrå (utan kostnad), en central del av byråns KYC- arbete för att motverka penningtvätt och som definierar och bedömer potentiella risker i den egna verksamheten. Här ges hjälp att registrera, hantera och följa upp avvikelser.  

 

Kundkännedom (kostnad per kund och år)
Från Visma Advisor ges en komplett lista av uppdrag och tjänster som ligger till grund för KYC-rapporten. Verifierad bolagsinformation hämtas automatiskt in och självklart görs kontroller mot PEP- och sanktionslistor. Kundkännedomen hämtar automatiskt information från den allmänna riskbedömningen och du kan vara trygg i att det som du anger i kundkännedomsprocessen hålls uppdaterad när förändringar görs i den allmänna riskbedömningen. På så sätt kan du känna dig trygg med att dina kunder bevakas med uppdaterad information och du sparar tid tack vare den automatiska hämtningen.

Tjänsten aktiveras enkelt på Min startsida under fliken Advisor KYC (du behöver vara administratör och ha full behörighet för byråinställningarna i Visma Advisor). 

Advisor KYCAdvisor KYC

 


Med Advisor KYC får du ett sömlöst flöde med allt från riskbedömning till kundkännedom, bevakning, händelser och avvikelser samt rapportering. 


Läs gärna mer om hur tjänsten fungerar eller vanliga frågor & svar och kom igång redan idag!


Häng med på vårt webbinarium och lär dig mer -
boka dig gratis »

Har du inte Visma Advisor än eller bara vill veta mer om Advisor KYC? Boka en gratis rådgivning så hjälper vi dig!

 

Medverkande