Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Jenna Glensby CONTENT PRODUCER ‎2023-06-16 14:51 )
 • 0 Svar
 • 2 gilla
 • 2165 Visningar

Våren är en intensiv period för er redovisningskonsulter. I det här inlägget kan du läsa mer om smarta funktioner och finesser i Visma Advisor som kan vara till hjälp när det är mycket att göra!

Rutiner

Under högsäsongen gäller det att ha koll på alla uppdrag och med hjälp av funktionen för rutiner kan du skapa och hantera rutiner för redovisningsbyrån. Dessa rutiner kan underlätta det dagliga arbetet på byrån genom att beskriva hur kunder ska administreras, hur olika typer av uppdrag ska utföras, och mycket mer.

Du ställer in och redigerar enkelt dina rutiner under Underhåll - Rutiner. Läs gärna mer om denna smarta funktion i Skriven hjälp

Klarmarkera bevakningspunkter automatiskt

Använder du Visma eEkonomi och/eller Visma Skatt & Bokslut Pro för dina kunder i Visma Advisor? Då kan du enkelt och smidigt ställa in så att dina bevakningspunkter klarmarkeras automatiskt. Det sparar dig tid och minimerar risken att missa att uppdatera manuellt, du kan istället lita på att vi gör jobbet åt dig!

Automatiskt uppdaterade bevakningspunkter.Automatiskt uppdaterade bevakningspunkter.


Läs mer om vilka bevakningspunkter som kan klarmarkeras automatiskt och hur du kommer igång i vår skrivna hjälp.

Psst. Är ni flera som arbetar med ett uppdrag på sidan Bevakningslistor du snabbt och enkelt uppdatera sidan genom att klicka på knappen Uppdatera högst upp på sidan, för att se uppdragets status! 


Uppdragsöversikt 

På startsidan, som är din egna sida, kan du själv välja vilka diagram som ska visas. Ett diagram som kan vara till hjälp när du behöver ha koll på flera olika saker samtidigt är Uppdragsöversikt. Diagrammet gör det möjligt för dig att snabbt kontrollera dina kunders status för ett specifikt uppdrag. Varje statuskategori består av antalet och andelen kunder med denna uppdragsstatus. När du klickar på en statuskategori inne i diagrammet, visas en lista över kunder i kategorin. Du kan härifrån gå direkt till kunden du vill arbeta med. Här kan du också markera bevakningspunkter klara, antingen en och en eller klarmarkera alla genom att markera kryssrutan till vänster om kolumnrubriken Bevakningspunkter.

 

Uppdragsöversikt på startsidan.Uppdragsöversikt på startsidan.


I Skriven hjälp kan du läsa mer om diagrammet Uppdragsöversikt


Tidsregistrering i Visma Advisor

Tips vid tidsregistrering:

 • Registrera tid för en period om du varit sjuk, planerar din sommarsemester eller har återkommande interna möten. Klicka på pilen till höger om knappen för Ny registrering och välj Registrera period.

  Registrera period.Registrera period.
 • Genom att klicka direkt i ett tomt fält i översikten i veckovyn kan du enkelt registrera tider och de sparas så snart du lämnat fältet.

  Registrera tid.Registrera tid.

 • Det går fint att duplicera sidan för tidregistreringar och alltid ha den öppen i en egen flik. Högerklicka på fliken och välj Duplicera.

  Duplicera fliken med tidsregistreringar.Duplicera fliken med tidsregistreringar.

 • Jobba smart genom att markera de kunder och de aktiviteter du jobbar mest med genom att lägga till som favoriter. Markera stjärnan längst ner till vänster i dag- och veckovyn, eller markera kryssrutan i dialogen för tidregistrering. Det gör det så mycket enklare att hitta kunder och aktiviteter när du registrerar dina tider.

  Lägg till kund och aktivitet som favorit.Lägg till kund och aktivitet som favorit.

 

 • Tips! Du kan enkelt registrera tid på ett uppdrag direkt från bevakningslistan. Under Åtgärder längst ut till vänster finns en klockikon och klickar du på ikonen läggs uppdrag och kund automatiskt till i tidregistreringen. Detta snabbar inte bara upp registreringen, utan hjälper dig också att minimera felaktiga tidregistreringar. 

 

Läs gärna mer om tidsregistrering i Skriven hjälp. 

 

Hoppas några av dessa tips kan hjälpa till att effektivisera arbetet i Visma Advisor!