Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

  • 0 Svar
  • 1 gilla
  • 882 Visningar

Svårt att ha koll och förstå skillnaderna mellan Visma Bokslut och Visma Skatt & Bokslut Pro? I det här inlägget kan du läsa mer om de största skillnaderna och även jämföra programmen.

 

Vi tar en titt på de tre viktigaste skillnaderna programmen emellan.

 

1.

Visma Bokslut är lokalt installerat på din dator och programmet har kompletta funktioner för att skapa en årsredovisning. Om du samtidigt ska hantera deklaration behöver du även installera Visma Skatt på din dator lokalt, något som i slutändan kräver två installationer. Med Visma Skatt & Bokslut Pro slipper du detta då det är ett webbaserat program som innehåller allt du behöver för att göra ett komplett årsavslut, inklusive deklaration och årsredovisning.

 

När nya funktioner släpps och till exempel nya lagar införs som påverkar ditt program så har du en fördel i att programmet alltid uppdateras automatiskt, och du har allt säkerhetskopierat. Om du har programmen lokalt installerade så behöver du själv manuellt hålla programmen uppdaterade och även se till så att säkerhetskopior görs. Ett exempel är ifall du ska ha rätt deklarationsblanketter så behöver du installera respektive årsversion.

 

2.

Om du använder Visma Bokslut så behöver du skapa bokslutsverifikationer och avstämningsbilagor manuellt. För det webbaserade Visma Skatt & Bokslut Pro skapas bokslutsverifikationer, deklarationsblanketter, bilagor och årsredovisning automatiskt.

 

Dessutom finns det inbyggda avstämnings- boksluts och deklarationskontroller. Glöm inte heller de populära inbyggda automatiska kontrollerna som hjälper dig att upptäcka avvikelser och fel för att underlätta avstämningsprocessen.

 

3.

Genom att arbeta med löpande avstämningar så kan du enklare upptäcka fel tidigt och du får en bättre fördelning av arbetet under året (mindre höga toppar helt enkelt). I Visma Bokslut går det att fixa med hjälp av delårsbokslut. Men genom att använda Periodavslut (en egen modul) i Visma Skatt & Bokslut Pro är löpande avstämning per månad eller kvartal det naturliga sättet att arbeta på och när du sen ska påbörja ett årsavslut är mycket av jobbet redan gjort!

 

 

De här skillnaderna ovan är bara några som finns mellan Visma Bokslut och Visma Skatt & Bokslut Pro. Vill du läsa mer på detaljnivå och jämföra programmen så ska du besöka hjälpavsnittet:

Jämför Visma Bokslut och Visma Skatt & Bokslut Pro »

Medverkande