Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Jenna Glensby CONTENT PRODUCER ‎2023-03-06 10:41 )
  • 0 Svar
  • 3 gilla
  • 726 Visningar

Vill dina kunder ibland få betalt snabbare efter att de har fakturerat? Finansiering kan vara en utmaning för många företag och med vår tjänst Visma Betalt Direkt blir faktureringen mer effektiv, risken för att inte få betalt mindre och pengarna finns på kontot redan nästa bankdag. Hur bra låter inte det?

 

Tjänsten aktiveras enkelt under Appar och tillval och finns tillgänglig för både aktiebolag, enskild firma och handelsbolag. Det behövs ett BG eller ett PG i företagsinställningarna i Visma eEkonomi samt att din kund är registrerad för F-skatt. Genom att aktivera Visma Betalt direkt kan dina kunder sälja sina fakturor och därmed låta Visma ta hand om både bokföringen och eventuella påminnelser och inkassokrav. 

 

Hur fungerar det i programmet?

Ja, det är ju det som är så himla bra, att det är supersmidigt. Så fort en kundfaktura skapas finns valet att sälja fakturan. Avgiften för att sälja den baseras på fakturabelopp och förfallodatum och brukar vanligtvis ligga på runt 2-3 %. Priset för att sälja syns med en gång på den skapade fakturan och ett stort plus är att den sålda fakturan sedan bokförs helt automatiskt. Nästintill magiskt! 

 

Hur påverkas den som får kundfakturan till sig?
Den enda skillnaden är egentligen att fakturan betalas till Visma Finance AB istället för till din slutkund. Och skulle fakturan inte bli betald tar vi som tidigare nämnt ansvar för påminnelser och inkasso. Skulle kunden som fått den sålda fakturan ha frågor finns en egen fakturasupport som stöd vid frågor om Visma Finance, tjänsten eller hur den sålda fakturan ska hanteras. 

 

Det kostar ingenting att aktivera tjänsten och det finns inte heller några fast avgifter. Det kostar endast när tjänsten används, så ett bra tips är att aktivera den redan nu, så att den är redo för att användas vid behov!Funderingar? Läs gärna mer i Skriven hjälp eller artikeln Sälja fakturor? Allt du behöver veta om fakturaköp.Medverkande