Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Mita Jonsson CONTENT PRODUCER ‎2022-12-22 15:25 )
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 1377 Visningar

Många brukar känna att det är stressigt på jobbet innan julledigheten, och det kan du undvika med god planering. Här har vi några tips som hjälper dig att få ett försprång i planeringen!

 

Planera de sista veckorna

Genom att planera de sista jobbveckorna så finns det gott om tid att göra klart alla prioriterade uppgifter. Ett bra tips för att du ska lyckas är att använda Uppgifter och uppgiftstavlor i Visma Tid Pro som ger dig god överblick av alla planerade, påbörjade och avslutade uppgifter. Du kan delegera arbetsuppgifter till berörda medarbetare och använd etiketter och slutdatum för att få koll på vilka uppgifter som måste vara klart innan jul.

 

Uppgiftstavlor_Tid_Pro.png

Semesterlista

Det är viktigt att ha koll på vilka medarbetare som är lediga över julen. Du kan förbereda en semester-/ledighetslista genom att använda ledighetsplanering som finns i Visma Tid Pro. Det smidiga är att dina medarbetare gör sina ledighetsansökningar i appen och sedan får de ett godkännande av sin chef. På så sätt hamnar ansökningarna direkt i planeringen där du enkelt får en överblick av all planerad ledighet och kan direkt se att du har rätt bemanning.

Ha koll på de administrativa uppgifterna

För att vara i fas med de administrativa uppgifterna efter ledigheten, är det bra att du sätter av tid till detta innan du tar ledigt. Se till att tidrapportera och gå igenom alla kvitton och utlägg. Påminn dina kollegor att också göra det!

Kontrollera även vad som ska faktureras efter jul, det kanske finns projekt som kan faktureras redan nu.

Aktivera autosvar och se till att du har läst alla mejl

För att du ska ha koll på läget är det bra att gå igenom alla olästa mejl, för att inte missa viktig information. Passa även på att lägga in ett autosvar i mejlen - så vet man när du är tillbaka. För att slippa svara i telefon under julen är det också bra att prata in ett meddelande på telefonen.

Aktivitet tillsammans

Många företag brukar ses en gång innan julledigheten, det kan vara att man äter ihop eller en kombination med aktivitet och mat. Ibland är det till och med så att tomten kommer med litet paket. Du hittar här hur du bokför julklappar/julgåvor till anställda och kunder, samt hur du bokför julbord/julfest i vårt forum.

 

Länktips: 10 saker att se över inför nya året » 

Medverkande