Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Mita Jonsson CONTENT PRODUCER ‎2022-11-15 15:08 )
  • 0 Svar
  • 1 gilla
  • 1815 Visningar

Snart är det dags att lägga en planering inför julledigheten!

 

I Visma Tid Pro kan du enkelt planera in frånvaron genom att använda resursplaneringen. De anställda kan dessutom skicka in önskemål om önskad semesterperiod direkt via systemet/appen. Du får helt enkelt allt samlat i ett och samma system och slipper hålla koll på separata excelblad eller mejl med förfrågningar! Häng med så ger vi dig en rundtur! 

 

Ansök om semester (den anställde):

För att ansöka om semester klickar du på namnet uppe till höger och välj Ledighetsansökan:

Ansökan webb.jpg

 

Du anger Semester som orsak och vilka datum du önskar. Du kan även lägga in en kommentar till ansökan:

Ansökan webb dialog.jpg

 

Om du arbetar i appen klickar du istället på plustecknet på startsidan och väljer Ledighetsansökan. Du möts av samma dialog som ovan och kan skicka in din ledighetsansökan på samma sätt som i webbgränssnittet.

 

Godkänn ledigheten (attestansvarig eller administratör)

Du som är attestansvarig får nu ett mejl om att den anställde ansökt om semester och det visas även på startsidan i Visma Tid Pro. Du ser ledighetsansökningarna via Tid & Kvitton - Ledighet och sjukanmälan.

 

När du som attestansvarig har godkänt ledigheten får användaren ett mejl om att frånvaron blivit godkänd. Ledigheten läggs även in i resursplaneringen i programmet så att det är tydligt för samtliga användare vilka som är frånvarande och på plats under semesterperioden:

Resursplanering.jpg

 

Nyfiken på Visma Tid Pro? Läs mer om Visma Tid Pro på vår hemsida. Om du arbetar i Visma Tid Smart idag har du möjlighet att prova Tid Pro i 30 dagar helt kostnadsfritt. Det enda du behöver göra är att välja Fler funktioner i sidopanelen till vänster.

 

Det här tipsets innehåll har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 22-11-15