Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Joanna Norlander APPLICATION SPECIALIST ‎2023-06-14 15:57 )
  • 0 Svar
  • 1 gilla
  • 2847 Visningar

Detta innehåll riktar sig mot dig som har licenstypen Total.

 

Snart är det dags att lägga en planering inför sommarsemestern!

 

I Visma Tid Pro kan du enkelt planera in frånvaron genom att använda resursplaneringen. De anställda kan dessutom skicka in önskemål om önskad semesterperiod direkt via systemet/appen. Du får helt enkelt allt samlat i ett och samma system och slipper hålla koll på separata excelblad eller mejl med förfrågningar! Häng med så ger vi dig en rundtur! 

 

Ansök om semester (den anställde):

För att ansöka om semester klickar du på namnet uppe till höger och väljer Ledighetsansökan:

1 Ledighetsansökan.png

 

Du anger Semester som orsak och vilka datum du önskar ledighet för. Det går även kan även lägga in en kommentar till ansökan:

2 Spec ledighetsansökan.png

 

Om du arbetar i appen klickar du istället på plustecknet på startsidan och väljer Ledighetsansökan. Du möts av samma dialog som ovan och kan skicka in din ledighetsansökan på samma sätt som i webbgränssnittet.

 

Godkänn ledigheten (attestansvarig eller administratör)

Användaren som är attestansvarig får nu ett mejl om att den anställde ansökt om semester och det visas även på startsidan i Visma Tid Pro. Om du är administratör ser du samtliga ledighetsansökningar via Tid & Kvitton - Ledighet och sjukanmälan.

 

När du som administratör eller personen som är attestansvarig har godkänt ledigheten får användaren ett mejl om att frånvaron blivit godkänd. Ledigheten läggs även in i resursplaneringen i programmet så att det är tydligt för samtliga användare vilka som är frånvarande och på plats under semesterperioden:

3 Resursplanering.png

 

 

Nyfiken på Visma Tid Pro? Läs mer om Visma Tid Pro på vår hemsida. Om du arbetar i Visma Tid Smart idag har du möjlighet att prova Tid Pro i 30 dagar helt kostnadsfritt. Det enda du behöver göra är att välja Fler funktioner i sidopanelen till vänster.

 

Det här tipsets innehåll har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 23-06-14