Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
(uppdaterad av Anna Svensson CONTENT PRODUCER ‎2021-09-24 08:14 )
  • 0 Svar
  • 1 gilla
  • 356 Visningar

Arbetar du med både Visma Tid Smart/ Pro och Visma Lön 300/600? Då vet du väl att du kan skapa en tlu-fil som du sedan läser in i Visma Lön 300/600? Detta gör att du slipper dubbelarbete eftersom du och dina medarbetare redan gjort förarbetet med registrering och attestering i Visma Tid Smart/ Pro.

 

Det som förs över till Visma Lön från Tid Smart/ Pro är:

Tidkoder: Exempel på tidkod kan vara arbetad tid eller övertid.

Frånvaro: Sjukfrånvaro, semester eller annan typ av frånvaro.

Utlägg: Kan vara exempelvis en resekostnad eller ett inköp till företaget.

Dessa poster hittar du via Inställningar - Tid & Kvitton

 

Under Inställningar - Artiklar & priser förs följande över till Visma Lön 300/600:

Artiklar av typen Bilresa: Detta är milersättning

Artiklar av typen Tillägg: Ett exempel på tillägg kan vara ob-ersättning eller övrig ersättning som ska ges utöver den vanliga timlönen.

Artiklar av typen Traktamente

 

När du skapar ditt företag lägger vi automatiskt in de flesta tidkoder, men det kan vara bra att kontrollera ovan koder och artiklar så att dessa stämmer överens med det du har inlagt i Visma Lön 300/600. 

 

Kopplingen mellan Tid Smart/Pro och Visma Lön 300/600 görs via fältet Lönekod i Tid. Du kan ha olika lönekoder om posten ska kopplas till olika lönearter/ snabbval i Visma Lön 300/600 beroende på om användaren är månads- eller timavlönad:

 
Detta fält hittar du inne på respektive tidskod, frånvarokod, utlägg eller artikel i Tid Smart/Pro.

Lönekoden ska stämma överens med den kod som du har inlagd i Visma lön via Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Integrationer och knappen Tidkoder eller Utläggskoder:

Integration.jpg

 

Till tidkoder i Visma Lön 300/600 räknas de poster du lägger in i Tid Smart/ Pro som Tidskoder, Frånvarokoder och artiklar som du lägger in av typen Tillägg.

 

Utläggskoder i Visma Lön 300/600 är de poster som du i Tid Smart/ Pro  lägger in som Utlägg eller som artiklar av typen Bilresa och Traktamente.

 

Vill jag skapa ett nytt tillägg eller tidkod är det därför viktigt att jag lägger in samma lönekod i Tid Smart/ Pro som jag lägger in i Visma Lön 300/600. Du kan själv välja vilken uppställning du vill ha på dina koder så länge de är samma i Visma Tid Smart/ Pro och Lön 300/600. 

 

Praktiskt exempel:

Vill jag till exempel lägga upp ett tillägg som ska gälla utöver den vanliga timlönen så skapar jag detta under Inställningar - Artiklar & priser i Tid Smart/ Pro. Jag skapar artikeln med typen Tillägg:

Risktillägg.jpg

Är det så att jag har olika koder för timavlönade och månadsavlönade kan jag styra mot olika lönekoder, men i mitt fall är det samma tillägg som gäller oavsett om man är timavlönad eller månadsavlönad. 

 

Nästa steg är att jag lägger upp motsvarande kod i Visma Lön 300/600 under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Integrationer och knappen Tidkoder:

Kod Visma Lön.jpg

Här har jag lagt upp samma kod som jag angav i Tid Smart/Pro i fältet Tidkod. Längre ut till höger har jag även valt vilken löneart i Visma Lön 300/600 som tillägget ska kopplas till. När jag gör lönekörningen vet Visma Lön 300/600 därför vilken löneart som motsvaras av koden som finns i filen och posterna läggs automatiskt upp på respektive lönebesked.