Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Ändra datum i exporterad fil - eEkonomi

Hej! Skulle behöva ändra datum på en leverantörsbetalning som jag inte har fått några varor för. Har fått löfte att skjuta fram betalningen men hur kommer man åt denna faktura som är exporterad med Lb-fil? Inne på banken (Swedbank) syns den när man går in på överförda filer men man kan inte ändra något?
Med vänlig hälsning peter
2 SVAR 2
My Janhall
ANSTÄLLD

Hej Peter,

Vad det gäller betalningen på banken så får du kontakta Swedbank så dem kan stoppa betalningen. 

I eEkonomi så kan man inte ändra fakturadatum/förfallodatum när leverantörsfakturan är bokförd eller sparad utan man får skapa en ny leverantörsfaktura med rätt datum. Om du går till InköpLeverantörsfakturor - klicka på leverantörsfakturan som är fel  - ÅtgärderÅngra Faktura. Då skapas en kreditfaktura som i bakgrunden kvittas mot fakturan du har ångrat och bokföringen för denna nollas. 
Därefter skapar du en ny leverantörsfaktura med korrekta datum och sedan tar du ut en ny LB-fil som du lägger in på banken inför betalning. 

Hoppas detta hjälpte dig på vägen. 
Ha en fin dag! 
/My 

Hm, i detta fallet om bolaget (mot förmodan kanske) lyckas stoppa betalningen på banken så kan han ju ha kvar den gamla fakturan och välja Åtgärder - Skicka om betalning istället när han fått leveransen. Dessutom kan man ändra förfallodatum också.

Så det finns ingen anledning att skapa nya fakturor i detta fall. 🙂

Mvh
Lovisa
Med vänlig hälsning

Lovisa Ljungvall
4L Ekonomi AB
0522-650100