Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

oinopo
MEDLEM

Bokför leverantörsfaktura betald med företagets pengar?

Hej,

jag är helt ny på detta och förstår väldigt lite, men gör mitt bästa. Allt med siffror är bara oerhört svårt att förstå för mig. Läst mig blind på guider i månader men ingenting funkar lika bra som att bara få prata med en annan människa och ställa följdfrågor.

 

Har en handfull med "bokföring" jag har gjort manuellt utan system som jag nu försöker få in i Visma.

Har lagt in lite äldre fakturor och har nu ett kapital i kassakontot, nästa steg ville jag registrera inköpen jag har gjort för en del av dessa pengar.

Har lagt in en faktura för ett inköp och ska nu registrera betalning i bokföringen, men kan endast välja att betala från "egna pengar".

Varför är det så? Och hur får jag det så att det dras från företagets pengar?

1 SVAR 1
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @oinopo 

 

Välkommen som ny forummedlem 🙂

 

Gällande att du endast kan välja "egna pengar", här tolkar jag dig som om du står inne på fakturan och vill registrera betalningen.
Om du har en bankkoppling aktiverad kommer du inte kunna registrera fakturan som betald från den vyn utan då måste du utgå från Kassa- och bankhändelser.
 

Min allra varmaste rekommendation, i och med att du skriver att du är ny i programmet och tycker att det är svårt att tyda guider samt att du helst vill prata med en människa, är att du ringer supporten. Vår kunniga support kan visa dig hur du arbetar smartast och mest effektivt i programmet. Så kan du även passa på att ställa följdfrågor och få användbara tips. 
 

Välkommen att kontakta supporten
/Tinna