Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Lotta_38
MEDLEM

Bokföring vid samarbete med Svea Ekonomi

Hej 

Jag erbjuder mina kunder delbetalning via Svea Ekonomi. Kunden skriver under ett avtal när tjänsten är utförd och jag skickar avtalet till Svea Ekonomi. Svea Ekonomi sätter in pengarna på mitt konto. Jag har kontantmetoden. Hur hanterar jag detta? Jag har iZettle som kassa register och kan inte lägga in kundskulden där. Är det okey att bara logga den när den väl sätts in på kontot? Tjänsten utfördes i december men pengarna kom in nu i januari. 

Mvh Lotta

 

Innehållet är verifierat av Visma Spcs 240226

7 SVAR 7
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!

Ja, du bokför bara fakturorna som betalda som vanligt, då Svea Ekonomis betalning kommer in. Angående fakturorna som ligger över årsskiftet så kommer programmet automatiskt att hantera dessa som kundfordringar enligt denna tråden.

/Karl
Lotta_38
MEDLEM

Okey tusen tack Karl 🙂 
Lotta_38
MEDLEM

Hej igen, eftersom min kund tar ett "lån" av Svea ekonomi den dagen den är hos mig och får behandling, så måste väl jag slå in beloppet i iZettle som kontant betalat, de ska ju finnas med i dagskassan vad jag förstår... 3500 kr. Pengarna kommer senare in på mitt bankkonto från Svea Ekonomi och jag ska då bokföra de pengarna samt Dagskassa rapporten från izettle. På kassarapporten står nu 3500 kr kontnat betalat. Hur gör jag för att få det rätt? Räcker det att bara 

Svea Ekonomi har jag redovisat så här.... hur gör jag nu för att redovisa kontantbetalningen på dagsrapporten från izettle? 


Izettle 
Lotta_38
MEDLEM

Hjälp 🙂 
Lotta_38
MEDLEM

Ingen ? 
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej Lotta,

Det bör räcka att bokföra det så som du gör enligt verifikationen med insättningen från Svea ekonomi AB.
Om du väljer att redovisa kundens köp i iZettle som ett kontantköp blir händelsen dubbelt bokförd, både en gång när försäljningen från Svea Ekonomi kommer in och en gång när du ska matcha din dagskassa från iZettle.

Måste kundens köp redovisas i dagskassan då du bokför enligt kontantmetoden och enbart redovisar dina affärshändelser när pengar kommer in?
Vet inte om jag är fel ute men behöver du inte enbart redovisa kontant och kortköp i dagskassan ej när det går via Svea ekonomi?

Kanske finns det nån annan på forumet som har kännedom gällande reglerna om dagskassa.

Återkom gärna med mer information annars

Ha en fin dag
/Cecilia
Lotta_38
MEDLEM

Hej, jag tror jag skippar det i fortsättningen och på dagskassa rapporten så skriver jag att de 3500 som är kontant betalade kommer in via Svea ekonomi istället så får det vara bra så. (hoppas jag) 

Tack för svar