Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Importera försäljning från iZette - tjänster och varor

Hej!
Hur gör jag för att Visma ska känna igen vad som är tjänst respektive vara när jag importerar försäljning automatiskt från iZettle. 
Mvh Thomas

3 SVAR 3
Moa Lundberg
CONTENT PRODUCER

Hej Thomas

iZettle skiljer inte på försäljning av varor och tjänster. Bokföringskontona du väljer att använda när du aktiverar kopplingen kommer att användas för transaktioner av båda försäljningstyperna.

Du kan ändra dessa konton under Inställningar - Företagsinställningar - Grunduppgifter. Ett alternativ kan vara att du skapar separata konton som används för just iZettle-försäljning, som du sedan manuellt bokar om till varor eller tjänster. Alternativt att du kör på det som du säljer mest av och sedan bokar om manuellt till den försäljningstyp som du säljer mindre av. Du kan också kika inlägget Starta integration till iZettle i vår skrivna hjälp. 

Mvh
Moa

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hur gör man dessa separata konton för Izettle och hur funkar det med att bokföra detta? exempel hade varit bra!

Hej @Fd medlem

 

Ett försäljningskonto håller till i kontoklass 3. Låt säga att du skapar konto 3001 - Försäljning iZettle, du skapar kontot under Inställningar - Kontoplan - Nytt konto och sedan ändrar du försäljningskonto kopplat till iZettle under Inställningar - Företagsinställningar - Grunduppgifter. När din försäljning sedan importeras via din iZettle-koppling bokförs försäljningen i kredit på konto 3001 automatiskt och du kan boka om detta till dina konton för försäljning av varor och tjänster om du vill separera det. 

 

Bokföringsexempel: 

Dagsförsäljning
Du säljer för 1000 kr och dagsförsäljningen importeras till Visma eEkonomi, det dras 25% moms. Verifikationen som importeras ser då ut såhär.

Konto Debet Kredit
1580 - Fordringar för kontokort och kuponger 1000  
3001 - Försäljning iZettle   800
2611 - Utgående moms vid försäljning, 25%   200
 
Ombokning från konto 3001.
Eftersom din försäljning bestod av både varor och tjänster gör du en ombokning till konton specificerade för just denna typ. Exklusive moms så bestod 300 kr av försäljning för tjänster och resterande 500 kr bestod av varor. Du gör du ombokningen med en manuell verifikation under Bokföring - Verifikationer.
Konto Debet Kredit
3001 - Försäljning iZettle 800  
3041 - Försäljning tjänst 25% sv

 

300
3051 - Försäljning varor 25% sv

 

500


Känns något oklart får du gärna återkomma! 🙂 
/My 
 


​​​​​​​