Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Kan inte skapa periodisk sammanställning - eEkonomi

Jag verkar inte kunna skapa periodisk sammanställning i eEkonomi. När jag går in på "Periodisk sammanställning" under "Bokföring" kan jag välja redovisningsperiod, men "Skapa fil" är gråmarkerad och ingenting händer när jag trycker på det. Ingenstans på sidan står det någonting om varför det inte går. Missar jag något?

 

Innehållet i tråden är verifierat av Visma Spcs 240219

7 SVAR 7
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej aki!

Ett litet tips är att klicka på frågetecknet uppe till höger - Där får du information och hjälp om aktuell sida.

Är det tomt under Bokföring - Periodisk sammanställning så har du nog ingen faktura som uppfyller kraven för att rapporteras.
Fakturan behöver vara bokförd på någon av kontona 3058,3022,3048 eller 3057.

Se gärna över konteringen på dina fakturor. Bra att känna till är att programmet plockar inte ifrån verifikationerna utan enbart fakturadelen.
Vi har en skriven arbetsgång för Periodisk sammanställning där du kan läsa mer om kraven på fakturan.  

Om fakturorna fått felaktig kontering skulle jag rekommendera dig skapa kreditfakturor med samma inställning som tidigare. Kvitta sedan dessa emot varandra så ni är tillbaka på +/- 0.

Ett tips är att se över momsregistreringsnumret (VAT-nr) på kunderna. Det måste finnas ett momsregistreringsnummer på kunden för att fakturan ska bli bokförd som momsfri. 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej,
Jag har en(1st) post med försäljning med omvänd moms som skall redovisas till Skatteverket.
Jag ser att när jag går in och tittar på periodisk sammanställning så finns "posten" med, men inga belopp under "Värde av tjänster".

Vad jag har kunnat läsa mig till så MÅSTE man skapa kundfakturor under Försäljning -> Kundfakturor om de skall räknas med?

Så, kan jag manuellt (i efterhand) knyta en verifikation i bokföringen till en kund eller hur gör jag?

Jag upplever att Försäljning -> Kundfakturor är anpassat för när du skapar en NY kundfaktura som du sedan skickar till kund genom eEkonomi. Det känns helt fel som det är upplagt att gå in och lägga in en faktura som är utskriven från Billogram(vilken är den tjänst jag använder för tillfället). Jag får ju då 2 olika fakturanummer på samma faktura.

Förstår du vad jag menar? 😉

/Johan
Adelina Aliu
ANSTÄLLD

Hej Johan! 

Det som kommer upp under Periodisk sammanställning är de utländska fakturor som man skapat i programmet. Det är viktigt att man anger momsregistreringsnumret på kunden, annars kommer inte posten med på periodisk sammanställning.

Om du går in under periodisk sammanställning så ser du kundens VAT-nr och har man fakturerat för en vara så kommer beloppet hamna under "Värde av varuleveranser", har man istället fakturerat en tjänst så hamnar värdet under "Värde av tjänster".

Det går tyvärr inte att koppla en manuell verifikation till en kund.

/Adelina
Daniel21
MEDLEM

Hej, jag vill bara "rösta" på förbättringsförslaget att kunna göra en periodisk sammanställning baserad på verifikationer. Jag har inga fakturor, och måste göra sammanställningen i excel istället. 
Räcker det att jag skriva här eller har ni en förbättringslista någonstans ?
Med vänlig hälsning,
Daniel
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej Daniel,

Tack för din röst  och för att du tog dig tiden att skriva i vårt forum. 

I dagsläget kräver eEkonomi att en faktura skapas för att den ska kunna skapa en periodisk sammanställning åt dig.
Detta då programmet hämtar information inifrån kundens inställning och där använder sig av köparens/mottagarens  VAT -nummer till rapporten.

/Cecilia

OK, jag förstår kopplingen till VAT - nummer. Ändå måste det vara fler som bara har 1 kund (App utveckling), men det kanske fortfarande är svårt att lösa utan faktura. Alternativ är att jag måste skapa en faktura för (momsfri) försäljning inom EU och en faktura för (momsfri) försäljning utanför EU. Vad är enklast att göra tror du ? Det skulle vara bra att hoppa över Excel.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Daniel!

Hanteringen som du skriver är den enklaste 🙂
Prova dig fram, tror så skulle passa dig.

Ha det gott!

/Sofia