Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Jocke - JP Ekonomiservice
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Kostnadstyp

Vid registrering under Inköp - Bildunderlag och koppling mot ett kvitto så vill man ju att informationen från Visma Scanner ska följa med, man vill ju även kunna använda "kostnadstyp" för att snabbare kunna jobba i systemet. 

 

Just nu följer ju inte valet av att det är ett kontant köp med in när du kopplar kvittot och då automatiskt väljer kassa.

Vid val av kostnadstyp och Förbrukningsmaterial som enligt BAS borde vara konto 5460 så konteras det istället på konto 5400. När de gäller Bokföringsförslag så kan man ju ändra detta genom att skapa en kopia och sen inaktivara den som man anser vara fel eller inte vill få med. När det gäller inköp mot kvitto så kan man ej detta.

Resultatet blir att man får välja egen kontering och sen sitta och manuellt kontera vilket känns som ett steg tillbaka. 

 

1.jpgSkärmavbild 2022-10-28 kl. 09.44.27.png

 

// Jocke - JP Ekonomiservice
7 SVAR 7
Tinne Lestrin
MODERATOR

Hej Jocke!
 

Tack för att du kommer med bra input till oss. Feedback och önskemål får du gärna lämna direkt i Visma eEkonomi via Feedback & Förslag längst ner till vänster i programmet. Vi tar gärna emot din feedback där då det inkommer direkt till våra produktutvecklare den vägen. Alla önskemål som lämnas i produkterna tas emot och utvärderas.

 

Önskar dig en fin måndag!

/Tinne

Är väll inte riktigt någon feedback utan snarare ett fel anser jag att rätt info från Visma scanner app inte följer med in i eEkonomi vid registrering samt att fel konto används? 

// Jocke - JP Ekonomiservice

Hej Jocke!
Tack för ditt förtydligande, jag har varit i kontakt med våra produktspecialister som gav mig information om att det inte är ett fel utan så som appen är tänkt att fungera.

 

Även om det är så programmet är tänkt att fungera så ser vi gärna att du lämnar ett förbättringsförslag direkt till våra utvecklare.
 

Ha en fin kväll!

/Tinne

Jocke - JP Ekonomiservice
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Ja möjligen att appen är utformad så men vid kontering kvitton så borde väll rätt konto användas och inte ett gruppkonto (5400)?

Om det är meningen att ett gruppkonto (5400) ska användas så ska det ju inte heta Förbrukningsmaterial som kostnadstyp utan Förbrukningsinventarier och förbrukningsmaterial som är gruppkonto 5400 enligt BAS kontoplanen.

Konto för Förbrukningsmaterial är konto 5460 enligt BAS. Därav blir det fel om man särredovisar både förbrukningsmaterial på konto 5460 och Förbrukningsinventarier på konto 5410.

// Jocke - JP Ekonomiservice
Hanna Bergqvist
CONTENT PRODUCER

Hej @Jocke - JP Ekonomiservice ,

Tack för din feedback! Vi har tagit det här vidare och undersöker om vi behöver ändra konto eller beskrivning på kostnadstypen. När vi har någon mer information återkommer vi i tråden. 

 

Ha en fin dag!

 

/ Hanna B

Hanna Bergqvist
CONTENT PRODUCER

Hej,

 

Vi har nu uppdaterat bokföringsförslagen och på förslaget som heter "Förbrukningsmaterial" konteras det mot konto 5460. Vi har även lagt till ett till förslag som heter "Förbrukningsvaror (gruppkonto)" där det konteras mot konto 5400 och ett förslag som heter "Förbrukningsinventarier" som konteras mot 5410.

 

Tack för din feedback!

 

/ Hanna B

Jocke - JP Ekonomiservice
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

@Hanna Bergqvist SVIN BRA!!!!!!

// Jocke - JP Ekonomiservice