Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Matcha & importera avgifter & försäljning med Payson

Hej! Vi har Visma Webshop med koppling till eEkonomi. När en kund köper en produkt med Payson så skickas fakturan över till eEkonomi.

 

Därefter är det dags att importera kontoutdraget från Payson under "kassa- och bankhändelser" som både innehåller försäljningar och avgifter. Vid en import meddelar programmet att hälften av raderna är dubletter (avgifterna) & tar därmed bort alla avgifter. 

 

Kikade på filmen om hur detta fungerar och det verkar som att avgifterna bokförs i samband med att fakturan skapas, dock är det inget jag kan se kommit med på något konto. 

 

 

Ett par frågor:

 

Bokförs avgifterna till Payson samtidigt som fakturan överförs till eEkonomi?

Om avgifterna bokförs direkt, hur ska payson-kontot stämma överens med saldot på kontoutdraget hos Payson?

 

Finns det någon beskrivning på hur avgifterna & försäljningen med Payson ska matchas och bokföras så får någon gärna länka den ☺

1 SVAR 1
My Janhall
ANSTÄLLD

Hejsan! 

 

Har du betalning med Payson och integration till Visma Webshop och eEkonomi så kommer precis som du säger underlaget för kunds order in till eEkonomi - Försäljning - Kundfakturor. Programmet bokar då upp försäljningen och betalningen till konto 1928 för Kortbetalningar, PaysonDirekt samt Transaktionsavgiften för PaysonDirekt som en relaterad verifikation. Du behöver alltså inte bokföra försäljningen under Kassa och Bankhändelser också eftersom kund betalat på en gång vid utcheckning i kassan och eEkonomi därav bokfört köpet automatiskt vid överföringen dit. I filmen Betalning med Payson vid integration till Visma Webshop & Visma eEkonomi kan du se exakt hur verifikationen ser ut när köpet överförts till eEkonomi, mer exakt 3:30 minuter in visas denna. 

Har du däremot betalning med Payson Faktura som betalningssätt i Visma Webshop så fungerar det lite annorlunda. Då överförs fakturaunderlaget till Visma eEkonomi - Försäljning Kundfakturor och bokförs som en förväntad inbetalning från Payson faktura. När kunden betalat fakturan och du fått in pengarna på ditt konto så bokför du detta under Kassa och Bankhändelser, däremot så avser den i detta fallet inga extra avgifter tänker jag så misstänker att det inte är detta betalsätt du har. 

Återkom om något känns oklart, ha en fin dag!
/My