Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

DanielNy
UTFORSKARE

Större vänstermarginal i fakturan

Hej!

 

Jag skulle bli jätteglad om ni kunde göra vänstermarginalen på fakturorna större. Som det är nu kommer hålen mitt i "linjen" och ibland försvinner även en del av texten. Väldigt irriterande.

 

 

 

 

 

7 SVAR 7
Mita Jonsson
CONTENT PRODUCER

Hej!

När vi provar hos oss så fungerar det och hålen hamnar utanför linjen. Kontakta mina kollegor på vår support så att vi kan felsöka den vägen, Kontakta oss » 

DanielNy
UTFORSKARE

Hej!

 

Jag har tyvärr ingen möjlighet att rodda i det här på dagtid. Men lyckligtvis är det lätt att reproducera, och jag tror jag vet varför ni inte får samma fel. Testa att göra så här för att återskapa: (Adobe Acrobat Reader i windows 10.)

 

1) Öppna dokumentet i Adobe Acrobat Reader

2) Tryck Arkiv->skriv ut 

3) Säkerställ att "Verklig storlek" är vald under "Anpassning av sidstorlek och sidhantering"

4) Skriv ut

=> Då hamnar hålen på linjen

 

Väljer man i stället "Anpassa" under "Anpassning av sidstorlek och sidhantering" så hamnar hålen utanför linjen. Det finns dock flera nackdelar om man måste skala dokumentet för att det skall skrivas ut korrekt:

 

a) Hela fakturan skrivs ut något mindre, vilket bland annat innebär övre och nedre marginalerna blir onödigt stora. Tittar man noga ser man exempelvis att sidfoten hamnar väldigt långt upp. Det stör helhetsintrycket på en av er övrigt väl genomtänkta layout. Notera att en pdf-fil beskriver exakt hur ett dokument skall se ut på ett papper, oberoende av operativsystem, program och skrivare. Måste man använda någon skalning för att dokumentet skall bli korrekt utskrivet är något felgjort. (Och då kommer det bli olika beroende på vem som skriver ut och med vilken utrustning)

 

b) Skrivs fakturan ut av någon annan kommer det ofta bli fel. (Inte ovanligt att man skickar en pdf till sin kund som sedan skriver ut)

 

c) Jag tror det finns en SIS-standard för sånt här. Förslagsvis kollar ni upp vad den rekommenderar för marginaler och kör på det.

 

 

Mita Jonsson
CONTENT PRODUCER

Hej igen!

Vi har testat här igen och vi får det inte som du beskriver det. Eftersom du inte kan kontakta oss dagtid kanske du kan chatta med oss kvällstid - så kan vi koppla upp oss och se hur det ser ut hos dig. Vi har chattöppet fram till kl 19 måndag till torsdag och på helgerna nu i januari har vi även chattöppet 10-14.

Lite humor är det allt att ni publicerar ett foto på en faktura ni själva skrivit ut, som har hålen precis på det sätt jag beskriver. Kolla versionsnyheterna från den 12/8.. 😉

 

https://forum.vismaspcs.se/t5/Nyheter-i-Visma-eEkonomi/Versionsnyheter-12-8-eEkonomi/ba-p/178999?lig...

Hej @DanielNy

Jag kommer flytta ditt inlägg till kategorin idéer till eEkonomi, där kommer mina kollegor se över möjligheten att utvidga marginalen på PDF:en. Nu har vi ju även en bild på hur det ser ut. 🙂 

Ha en fin torsdag! 
/My 

Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST

Hej! 

 

Problematiken i detta fallet är att kunder använder olika program för att skapa, visa och redigera pdf-dokument. Men även olika webbläsare och kan där själva justerat sina utskriftsinställningar. Man kan justera med sin utskriftsprofilen och få det att se ut så som man vill genom att öka vänstermarginalen.

 

Skulle vi istället generellt ändra marginalen på dokumentet kommer det påverka ALLA kunder och ge mindre utrymme för hela innehållet på fakturan. Det medför en hel del jobb och kan ställa till det mer än vad det hjälper. Detta på grund av att alla kunder använder olika program, webbläsare och kan ha ändrat och ha egna inställningar. 

 

Vi kommer fortsätta undersöka detta ytterligare men ser ingen lösning i närtid.

 

Ha en fin dag! 

 

 

Anna-Karin1
MEDLEM

Har precis samma problem. Tröttnade idag och letade på forumet och hittar ett enkelt sätt, tack för det!