Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Utskrifter med projekt - eEkonomi

1. Jag önskar skriva ut en förteckning över alla projekt på en lista med nr och namn
2. Jag vill skriva ut en resultaträkning för ett projekts hela projekttid som är två år
3.Jag vill skriva ut resultatrapport för alla projekt genom att välja från- till
4. När man registrerar in kontering och projekt gör man det med siffror men vid utskrift kommer bara namnet med
5 SVAR 5
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Peter! 

Jag ställer upp mitt svar på samma sätt som du skrivit upp dina önskemål så får vi en bra överblick 🙂

1. Detta har diskuterats tidigare i forumet, gå gärna in och bemöt i tråden "Projektinformation". 

2. Jag tänker mig att detta går redan nu i programmet om jag uppfattat ditt önskemål korrekt. Om du går in under Bokföring - Utskrifter - Resultaträkning med projektredovisning, här kan du själv göra ett datumurval och välja det intervallet som du vill kika på. Återkoppla gärna om jag missuppfattat dig. 

3. Här förstår jag det som att du vill skriva ut en resultatrapport för flera projekt samtidigt och att deras resultat slås ihop och visas på en gemensam resultatrapport. Detta fungerar inte i dagsläget utan du kan välja ett projekt i taget. Detta är i dagsläget inte planerat att utvecklas inom den närmsta framtiden men vi rekommenderar här alla användare som har samma önskemål att gå in och rösta på tråden eller skriva en kommentar.

4. Här skulle jag behöva lite mer input: Är det själva bokföringskontonumret som du vill ska skrivas ut på rapporterna eller är det projektnumret du saknar? 

/Lovisa 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Lovisa
Jag har använt Visma Administration med den projektredovisningen som finns där och där kan jag utföra de önskemål som jag nu beskriver.
1. Utskrift projekt. Hur gör jag för att skriva ut namn o nummer på alla projekten till en lista?
2. Alltså ett projekt kan ju hålla på i flera år och då vill jag förstås ha möjlighet att skriva ut en resultatrapport för hela perioden t.ex. 2 år. Vilket går i Administration.
3. Vill också skriva ut t.ex. alla avslutade projekt under år 2016 från nr 1-10 resp alla ej avslutade projekt. Går i Administration.
4. När man registrerar in ett verifikat med konto (4 siffror) projekt (4 siffror) och sen vill skriva ut det som en pdf så kommer inte siffrorna med utan bara namnet på projektet men siffrorna på kontot kommer med, ologiskt!!
Mvh
Peter
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Peter! 

Då ska vi se om vi kan få ordning på respektive önskemål 🙂

1. Precis som jag skrivit i tråden jag hänvisat till så behöver jag veta följande: Om jag förstår dig rätt vill du att listan under Bokföring - Projekt - Pågående projekt/Alla projekt. Är det de uppgifterna som du vill ha ut eller vilka uppgifter söker på du utskriften? Om det är fallet så går inte detta att få ut i dagsläget som en lista utan vi tar det med oss som ett önskemål, det är inget som är planerat att utvecklas inom den närmsta framtiden.

2. Jag tror att vi menar samma sak här och jag tänker att det ska fungera i Visma eEkonomi. Har du testat att göra enligt min beskrivning i mitt tidigare svar? Var det något som inte fungerade eller inte fungerade som du ville?

3. Om jag förstår dig rätt här så vill du kunna skriva ut en resultatrapport för alla avslutade projekt och göra urval på detta när du skriver ut rapporten?  Detta fungerar inte i dagsläget utan du kan välja ett projekt i taget. Detta är i dagsläget inte planerat att utvecklas inom den närmsta framtiden men vi rekommenderar här alla användare som har samma önskemål att gå in och rösta på tråden eller skriva en kommentar.

4. Okej, då tror jag att jag är med på hur du menar. Det är när du skriver ut en verifikation som du vill att själva projektnumret ska skrivas ut? Här står precis som du säger själva projektnamnet och inte projektnumret i dagsläget.

Din tråd är väldigt ny så vi kommer ha den under uppsikt för att se hur den utvecklas. Vi rekommenderar därför att alla användare som har samma önskemål går in och röstar på tråden eller skriver en kommentar.

Om det skulle bli en ändring gällande detta så återkommer vi självklart i tråden. 

/Lovisa 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Lovisa
2. Det går inte att för mig att skriva ut två olika räkenskapsår och få en resultatrapport på detta. Har du själv prövat?. När man har 30 projekt att skriva ut rapporter på och för en del skriva ut två års separata rapporter och sen själv manuellt summera ihop dessa kanske i excle för att få en totalsumma. Det tar några timmar att pyssla med detta. Som jag sagt tidigare, detta fungerar i Visma Administration men inte i E-ekonomi.
Projektredovisning avviker rätt mycket från vanlig redovisning.
Mvh
Peter
Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej Peter!

Om jag testar att skriva ut rapporten Resultatrapport med projektredovisning så har jag möjlighet att skriva in en längre period än bara mitt räkenskapsår under "Bokföringsdatum". Här kan du alltså själv ange precis vilka datum du vill som fr om och t om och behöver inte vara exakt enligt det räkenskapsår du har upplagt i eEkonomi. 
Under "Visa period" behöver du inte välja upp något, utan du kan gå vidare direkt till "Bokföringsdatum" och själv skriva in de datum du önskar. 

Då skrivs rapporten ut enligt dessa datumen, men förstår jag kanske dig fel och det inte är så här du har tänkt dig?
Förklara gärna mer i så fall hur du gått tillväga i Administration och hur du önskar att ha det i eEkonomi. 

Ha en fortsatt bra dag!
/Nellie