Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

ehalvord
MEDLEM

e-faktura till kund i Italien

Hej! Vi har en kund i Italien som vill att vi skickar e-fakturor. Är det möjligt med Visma e-Ekonomi Pro eller behöver man använda en specialiserad betaltjänst för det?

Om ja, hur gör jag för att konfigurera detta?

4 SVAR 4
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @ehalvord 

 

Tack för att du kontaktar oss. 

 

Ja, så länge din kund kan ta emot fakturor via sin egna VAN-operatör så bör det inte vara några problem.  

 

När du lägger upp den utländska kunden i Visma eEkonomi och lägger in organisationsnumret kommer programmet känna av om din kund finns upplagd i nätverket för att kunna ta emot e-fakturor. Om kunden inte finns upplagd kan du lägga upp en ny mottagare inne i kundregistret på din kund genom att klicka på "Sök efter e-fakturamottagare" - Ny mottagare

Så här kommer det se ut när du ska lägga till en ny mottagare

 

 

 

Hoppas detta hjälper dig och att du får en fortsatt fin dag.

//Tinna


 

ehalvord
MEDLEM

Jag vet bestämt att kunden kan ta emot e-fakturor, det jag inte vet är om jag kan skicka dem ifrån Visma. Jag är inte riktigt bekant med begreppet "VAN-operatör" - men jag antar att det är någon form av gateway som förmedlar informationen. Italien verkar ha någon form av statlig lösning för detta. 

Förutom det så antar jag att själva filformatet kan skilja mellan länder och att exempelvis "organisationsnummer" är en ganska svensk term.
Går det att få en förteckning över vilka länder man kan skicka e-fakturor till?

ehalvord
MEDLEM

(och tack så mycket för svaret skall jag också säga 😀)

Hej @ehalvord!

 

VAN-operatör är, precis som du är inne på, en tjänsteleverantör som agerar som en mellanhand för att kunna skicka och ta emot fakturor. 
 

Vi har dessvärre ingen förteckning till vilka länder man kan skicka e-faktura till, men om du har använt dig av Kontrollera mottagare av e-fakturor inne på kunden och du får en träff så är det fritt fram att skicka fakturorna via e-faktura 🙂

 

Inne på hjälpavsnittet Skicka e-fakturor under flik 1. Kontrollera/lägg till mottagare av e-fakturor så kan du läsa mer om hur det fungerar.

 

Återkom gärna om du har fler funderingar.

Önskar dig en fin kväll!

/Tinne