Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Ändring vid radering av flera rader

Då och då gör man fel och flera rader måste raderas och göras om. Tidigare kunde man radera flera rader på samma ställe i något "dokument" men numera när man raderar en rad så hoppar  markeringen upp till raden längst upp. Då måste man letar sig ner till nästa rad, radera den och så hoppar markering längst upp igen. Vansingt irriterande. Vad är vitsen med den ändringen? Det var sååå mycket enklare förut.

Förresten är jag en veteran vad gäller Administration 2000, har varit med sedan 1995. Och visst har det blivit bättre och bättre över åren. Men senaste versionerna innehåller massor med konstigheter och man kan undra varför Visma administration har blivit sämre på flera ställen. Droppdownlisterna har blivit mycket krångligare, radering blivit mycket krångligare på många olika ställen i programmet, m fl.

As a wise guy back in the 70's wrote "If it ain't broke, don't fix it"

1 SVAR 1
Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

Först och främst, roligt att höra att du hängt med oss så länge!:)

 

När det gäller ditt problem så kan jag inte återskapa det. Skulle du kunna beskriva mer detaljerat hur du gör när problemet uppstår? Jag skapade en faktura med flera rader och sedan raderade jag en rad i mitten, då hamnar jag på raden nedanför, så jag misstänker att du går tillväga på något annat sätt.

 

Det som skedde 2017 var att vi bytte databas i programmet. Även om den gamla databasen fungerade för vissa kunder så var en ny databas en förutsättning för att vi skulle kunna framtidssäkra produkten. I och med att det är en helt ny grund i programmet så är det vissa saker som förändrats då databasen är uppbyggd på ett annat sätt. Vid en samlad bedömning så var det dock nödvändig insats dels för att programmet skulle kunna leva vidare många år till, men även för att vi skulle kunna införa önskemål som vi fått från er användare under en lång tid, men där vi begränsades i den förra databasen. Ett exempel på detta är sökfunktionen i kolumnerna i listorna som vi inte kunnat införa i den gamla databasen. 

 

/Joanna