Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Avtalfakturering med rabatt

Om man skapar ett avtal och på en rad i avtalet ger rabatt xx% ser avtalet och planerad fakturering ok ut. MEN när man sedan skapar fakturan från det avtalet blir det hela avtalets värde UTAN rabatt. 
Nu har jag provat alla varianter jag kunde komma på och "felet" uppkommer om man har valt att ha Automatisk prisuppdatering vid fakturering.
Skriver detta för att på något vis få lite bevakning på när detta blir rättat 🙂 

5 SVAR 5
Helena Andersson
ANSTÄLLD

Hej Keerix.
Ursäkta det sena svaret. Jag sitter i 2018,1 och där får jag korrekta värden med rabatt. Vilken version av Visma Administration sitter du i eller har du uppdaterat till 2018,1?
Cantab
MEDLEM

Tar upp tråden på nytt. Det blir samma sak för oss och vi sitter på visma admin 1000  senaste versionen.  Nu går det ju bra att ha automatisk prisuppdatering vid fakturering urbockad men är det menat att det ska vara så man ska göra.?

Hej @Cantab 

 

Tack för din fråga. 

 

Precis som du skriver så ska det fungera när du har automatisk prisuppdatering vid fakturering urbockad men jag tycker ändå att du ska slå en signal till supporten och höra om de har några ytterligare tips att dela med sig av. 

 

Välkommen att kontakta supporten

/Tinna

weconnectit
MEDLEM

vi har samma problem.. Problemet enligt Visma är att när man har checkat automatiskt prisuppdatering vid fakturering vilket är en bra funktion att ha aktiverat så slipper man att manuellt gå in i alla avtal och uppdatera priset om uppdateras i artiklar med mera.

 

jag tycker att funktionen borde vara så här.

 

Om man vill ge kund XX rabatt på XX% i avtalet och trycker på generera avtal så borde inte funktionen "automatiskt prisuppdatering vid fakturering" ta bort rabatten. det som borde hända är att om priset uppdateras så uppdatera priset men behåll rabatten vid fakturering.

 

vi har skickat in en request att få detta på detta logiska sättet men fått ett svar att man kunde skapa en rabatt sak i visma som man sen kopplar till kunden. Fungerar säkert jätte bra men fick inga direkta instruktioner på hur man gick till väga förutom klicka på hjälp.

 

Det som stoppar oss att gå över till fortnox eller Eekonomi är att vi fakturerar våra fakturor i förväg (30 eller 60 dagar) detta kan man inte göra i fortnox eller Eekonomi. så fort denna funktionen finns så kan vi funderar på att gå in i "molnet" tills dess så är vi i vårt egna "moln".

 

Gissar att det inte är bara vi som har dessa "problem" med att skicka fakturor 30/60 dagar i förtid då vissa kunder behöver denna tiden för att "vakna" och se Oj jag har visst en faktura men jag ser att vi inte är lika många längre så måste kontakta och ändra antalet eller liknande.

Felicia Garenberg
APPLICATION SPECIALIST

Hej! 

Programmet fungerar så här: Om du har en manuellt inlagd radrabatt på ett avtal och har inställningen för automatisk prisuppdatering vid fakturering, så ändras den vid fakturering - då radrabatten ingår i priset (dvs består av á-pris och radrabatt).

Det jag antar att vi tipsat om tidigare är att du istället kan använda rabattavtal på kunden och där lägga in radrabatt. Om du använder Administration 1000 kan du lägga rabatten per artikelgrupp och jobbar du i Administration 2000 kan du lägga det både per artikelgrupp och artikel, om det är olika för olika artiklar. På så sätt uppdateras radrabatten endast enligt det som finns i rabattavtalet.

Rabattavtal skapar du i programmet under Försäljning - Kundrabatter, vill du ha vidare hjälp hur du skapar detta så ber jag dig ringa till vår telefonsupport på: 0470-706200.

Ha en fin dag!
/Felicia