Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Det finns inte något associerat e-postprogram

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2020-02-12 14:21 )

Hej!
Jag försöker för första gången skicka en kundfaktura via e-post, alltså inte som bifogad pdf-fil, utan direkt från Visma Adm 500.
Jag får då felmeddelande att det inte finns något associerat e-postprogram. Om jag förstår det hela rätt så måste jag skapa en association till filtypen som fakturan har. Min fråga är alltså: Vilken filtyp är det på faktura som skickas via e-post?

Vänliga hälsningar
Marie

2 SVAR 2
Highlighted
CHAMPION

Re: Filtyp faktura att skicka via e-post - Administration

Det är inte filtypen på själva filen som är problemet. Programmet skapar en PDF fil av fakturan, men det är e-post programmet som är den springande punkten. Det du måste göra är att ändra inställningarna för mailen i datorn.

Du kan tyvärr inte använda Microsofts medföljande  Windows 10 e-post programmet utan du måste installera Microsoft Outlook för att det skall fungera.

Ett alternativ är att skicka fakturorna via Autoinvoice som E-post. Detta kostar visserligen 3 kr/st men beroende på antalet fakturor kan detta ställas i relation till ett office-paket för en tusenlapp per år.
Highlighted
NY MEDLEM

Re: Filtyp faktura att skicka via e-post - Administration

Tack för svar!
Jag har redan Office-paketet, så det är ett bättre alternativ för mig med Outlook. Det tog dock lång tid och mycket krångel innan det blev rätt - men nu funkar det!