Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Agnetha Svensson
UTFORSKARE

Funktionen att mejla underlag via e-postadress i Visma Scanner

Fick ett mejl idag om att funktionen att mejla underlag via e-postadress i Visma Scanner som sedan läses in i Visma Administration kommer att tas bort 28 februari 2025.

 

Jag undrar hur jag ska hantera underlag till manuell bokföring.

Vi har underlag som är helt digitalt och vi har underlag med blandat digitalt och pappers kvitton med flera samlade underlag på en transaktion tex. företagskort.

 

Idag lägger jag ihop underlagen till en pdf som jag mejlar till Visma Scanner och sen skickar in till programmet och jag bokför dessa manuellt.

Är det meningen att jag ska skriva ut digitala kvitton mm. och fota dessa? Går det samla flera fotade kvitton mm till ETT bokföringsunderlag, då vi har EN transaktion på banksaldot? Jag har inläsning av fakturor till leverantörs reskontra, men allt får inte gå in där enligt min redovisningskonsult. Just nu känns det som att vi går bakåt med digitaliseringen...

 

Hälsningar Agnetha

7 SVAR 7
Daniel-A
NY MEDLEM

Har liknande fundering hur detta skall fungera. Har ännu inte provat inläsningstjänsten men hur fungerar den med utländska fakturor. Vi har många utländska fakturor som vissa skall hanteras på speciella sätt. Om inläsnings centralen inte klarar av inläsningen av en faktura, kommer den då igenom som pdf för manuell inläggning eller hur fungerar det.  Att fota fakturor är verkligen inget bra alternativ. Då får man ju först skriva ut på papper för att sedan ta en bild på fakturan. Det är väl lite pappershanteringen man vill komma bort från...Att ta bort denna tjänst känns väldigt konstigt? 

Annette2
MEDLEM

Stämmer det att skannings-tjänsten ni rekommenderar ger tillgång till inskannat material dagen efter? Det finns väl flera integrationer som ger inskanning i realtid. Att skriva ut underlag för att fotografera är väldigt bakåtsträvande tanke speciellt som Visma själv kan skicka fakturor till Kivra som sedan ska skrivas ut till t ex syster/dotter/moderbolag. 

Jenna Glensby
CONTENT PRODUCER

Hej!

 

Tack för era frågor och funderingar. 

De arbetssätten som vi rekommenderar är att använda e-faktura eller Visma Scanningstjänst. Där går det fint att arbeta med utländska fakturor och underlagen kommer in i programmet med en liten fördröjning beroende på när underlagen inkommit till scanningscentralen. Läs gärna mer här om vilka olika alternativ som finns och hur de fungerar.

Ha en fin dag!
Med vänlig hälsning, 
Jenna Visma Spcs

OK så priset blir 8 kr per inmailad faktura som PDF. Dock står på länken i ovan svar fortfarande att man kan maila in pappersfakturor man skannar. Vi behöver ta ställning till ett byte av system vid årsskifte och skulle vilja ha en länk som avser hur det blir i mars 2025 - vi har nu redan gått över till rutiner m att skanna underlag så vi behöver en tydligare bild av hur stor kostnaden blir. Vi är oxå beroende av att skannat material kommer in direkt och inte behöva vara beroende av klockslag när vi skickar till en tredje part för inskanning.

Jenna Glensby
CONTENT PRODUCER

Hej! 

Det som står i Skriven hjälp (på länken) gäller fortfarande och det är därför det finns kvar, men kommer att förändras under 2025.
När det gäller inskannat material får du gärna läsa mer på samma länk men längre ner under rubriken "Ta emot pdf-/pappersfaktura som e-faktura " och "Scannande fakturor", så ser du vilka tider som gäller. 

Har du fler frågor och funderar går det också jättebra att kontakta vår support, tel 0470 70 62 00. 

Önskar dig en fin dag!
Jenna, Visma Spcs

Annette2
MEDLEM

Tack för denna tiden!

Jenna Glensby
CONTENT PRODUCER

Hej @Annette2 

Vad tråkigt att du känner så. Detta är tyvärr det beslut som tagits och som beskrivit ovan är det så vi rekommenderar att arbeta i fortsättningen. 

Allt gott, 
Jenna Visma Spcs