Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Marcus17
MEDLEM

Hur hanterar ni frakt på era inköp?

Hej

Har en fråga till er hur ni gör när ni skall lägga på frakt på era inköp/beställningar. Vi får faktura på våra inköpta produkter från vårat moderbolag, utöver det får vi en separat faktura gällande frakt. För att få in detta på artiklarna lägger vi in beloppet på frakt. För att sedan dra bort det på 4011 på levfakturan i Visma för att få bort diffen.

 

Detta gör att visma räknar ut frakten fel per artiklen, har tidigare varit i kontakt med Visma och då var eran lösning att manuellt ta ur alla artiklar från lagret från den aktuella leveransen och sedan manuellt lägga tillbaka dem med rätt fraktkostnad. Är det fortfarande den lösningen som rekomenderas eller finns det något bättre? Och hur gör ni andra som eventuellt borde ha samma problem som vi har?

1 SVAR 1
Anton Ingvarsson
MODERATOR

Hej @Marcus17!

 

Det känns som du har bra koll på läget och hur du ska göra för att det är precis som du skriver. Det finns inget annat sätt att komma runt det när man gör inleveransen via leverantörsfakturorna. Annars får man göra en manuell inleverans där man anger frakten manuellt. 

 

Däremot av tidigare erfarenheter så kan vår partner DataPartner hjälpa till med en lösning för detta. Jag rekommenderar dig att kontakta DataPartner som kan sätta upp en en lösning för era behov. 

 

Ha det gott!

// Anton