Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Installation på en ny dator av Visma Administration/Förening går fel

Vid installation på ny dator av VISMA administration/förening så falerar installation på de första stegen som har med MS SQL att göra. Det tycks som om dessa moduler inte går att installera på datorn. Datorn är en HP Pavilion Laptop 15-cs0xxx, har 4 gb internminne och har en 64-bitars processor.

 

Den här frågans innehåll har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 22-10-13

5 SVAR 5
Davor P1
CHAMPION

Har du uppdaterat datorn "till tänderna"?

Det innefattar både via Windows Update och HP Support Assistant. 90-95% av uppdateringarna går att få ner via Windows Update, men det kan finnas ytterligare uppdateringar som kommer direkt från HP. Detta innefattar BIOS uppdateringar samt en del annat produktspecifikt som inte kommer med via Microsoft.

Nästa del är att rent spontant känns det som att datorn blir väldigt långsam med bara 4 GB arbetsminne (RAM). Jag kan dock inte få fram en exakt produktspecifikation då jag saknar ett par siffror i produktnumret. Av den anledningen är jag tvungen att gissa lite. Det KAN vara så att du inte kan stoppa i mer minne i datorn. Trots att datorn eventuellt är byggd 2018 så verkar produkten ha en del begränsningar vad gäller hur mycket minne som går att installera i datorn.

Får du några felmeddelanden när du försöker installera?

//Davor P
Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej GKF,

I våra systemkrav» kan du läsa om installationskraven för Visma Administration och Visma Förening. Det krävs minst 5 GB ledigt minne, så om det är detta som du hänvisar till med 4 GB, så är det troligen det som stoppar för att installationen ska kunna genomföras. Precis som Davor P är inne på hade det därför varit bra om du har möjlighet att kontrollera om du kan utöka detta ytterligare.

Hoppas att du får en fortsatt fin vecka!
/Joanna

Hej Om vi skall uppdatera till SQL och vill köra en en vanlig dator (16GB) med W10 som server, fungerar det? Vi har 8 licenser. Har inte kunnat uppdatera sedan 2017.0 och det känns bittert att betalat 2 x 16K ex.moms utan att kunna uppdatera och snart är det dags för nästa faktura. Så är det ett måste att köra Windows Server. Önskar klarläggande, tack // Ronnie

Du måste ha Windows PRO på datorn som agerar server. hade rekommenderat Pro på samtliga maskiner men det är inget krav.

// Davor P
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!

Vår rekommendation är att ha en bättre dator som server eftersom det förmodligen skulle gå långsamt med den du nämner här, då du har 8 användare. 
Som i skriver i våra systemkrav så är minimikravet Windows Server 2008 R2 eller senare om du ska använda programmet i fleranvändarmiljö.