Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Leveranssäkerhetsmätning

Från mail till er "----- Jag jobbar med ett företag (GJS Verktyg) som har ett adminsystem från er (SPCS). Företaget är ISO 9001 certifierat men kan inte följa upp leveranssäkerheten för kundleveranser. Orsaken är att verkligt leveransdatum inte registreras i ett fält som är tillgängligt för xcel-uppföljning t.ex. Dvs det går inte att jämföra lovat (bekräftat) leveransdatum med det verkliga. ----- " Finns någon lösning på detta nu ?

7 SVAR 7
Linnea Norden
ANSTÄLLD

Hej Tobbe Hall! 

Det finns ingen lösning på detta i programmet idag. Det du kan göra är att lägga leveransdatum på en textrad. 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Lägga ? Var registreras det verkliga leveransdatum (kan vara följesedels utskriftsdatum) ?
Thomas L
UTFORSKARE

Datum när varorna lämnar lagret kan anges i lagerbokföringsdatum, men det är ju sällan samma som datumet när varorna levereras till kund. Man skulle kunna lägga detta i kommentarsrutan, då den går att skriva i även om ordern är utskriven och levererad. Du kan också lägga till så att kommentaren syns i orderlistan, genom att högerklicka på rubriken och välja kolumninställningar. På så vis får du en bättre översikt, även om fältet kommentar inte kommer med på utskrift. 

Hej, vi har gjort en integrationslösning till en kund som liknar detta. Man la in det verkliga lev datumet på ett annat fält i orderhuvudet eller på radnivå. Integrationen skapar en Excelrapport på detta under vald period. Kontakta mig på ce@axta.se om det är av intresse.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Var hittade ni det verkliga leveransdatumet ?Öystein

Det fick man lägga in manuellt på ordern i Visma då det inte fanns ngn regel för att beräkna det utifrån ngn info som fanns på ordern.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Vi tror nu att vi kan använda orderradens faktureringsdatum - minus 1 dag - som verkligt leveransdatum. Detta datum ska sen jämföras med orderradens bekräftade leveransdatum till kund. Är det möjligt att skapa periodiska rapporter om detta ?
Vi vill även kunna följa upp leveranssäkerheten separat för "Specialverktyg". Detta är artiklar med långa ledtider/leveranstider. Finns ett fält där orderradens artikeltyp kan registreras så att leveranssäkerheten för dessa kan mätas separat ?