Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Robban TT
MEDLEM

Prislista med kombination pris och EAN-kod

Vi behöver skicka en prislista till våra återförsäljare som innehåller både pris (olika beroende på avtal) samt EAN-kod i kombination. Helt okej att redigera i excel om man bara kan få ut informationen från VISMA Admin1000.
Hej,
det kan väl inte bara vi som jobbar mot återförsäljare och vill ha kombinationen pris och EAN-kod med i en prisfil, eller?
Är det inget ni funderar på att ta fram?
Mvh
Robert

5 SVAR 5
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej hej!

I Visma Administration 2000 finns möjlighet att exportera prislistor och göra urval på vilka fält som ska med. Är detta något ni gör ofta kanske det kan vara värt att uppgradera en variant. Jag ber gärna en kollega ta kontakt med dig om du vill ha mer information om vad som skiljer 1000 mot 2000.

Det går att lösa i Administration 1000 också, men då krävs lite fix och koll på Excel.

Du kan utgå ifrån utskriften som heter Artikellista och välja rätt prislista och vilka kolumner du vill ha med. Den kan du spara till Excel. Streckkod finns tyvärr inte med i den utskriften och ingen annan vad jag kan se. Däremot finns denna information i själva databasfilen som heter art.dbf och därifrån kan du hämta ut denna kolumn manuellt.

Var noga med att inte göra några ändringar i den skarpa filen som används i ditt företag utan välj istället att kopiera den och använd kopian. Ta gärna en säkerhetskopia på företaget innan du sätter igång.

Se till att artikelregistret inte är öppet i företaget och gå sedan via Hjälp - Om Visma Administration - Systeminfo. Här hittar du sökvägen till företaget och du kan klicka på Utforska till höger. Leta upp filen som heter art.dbf. Kopiera och spara den på exempelvis skrivbordet.

Nu kan du öppna kopian i Excel och hämta ut just kolumnen för Streckkod. Var noga med att sortera efter exempelvis artikelnummer för att det ska passa ihop med din artikellista.

Om du har följdfrågor eller om något är otydligt får du gärna återkomma.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Fråga till detta i 2000 kan vill jag till kunder få med export kod, ursprungsland,
(vik toch volym)
hur gör jag för att själv lösa det i rapport/ export.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Maria.

I och med att du har Administration 2000 har du möjlighet att bygga egna rapporter i rapportgeneratorn som du hittar under Arkiv - Mallar/Rapportgenerator - Rapportgenerator.

Till din hjälp kan du använda följande handledning: Skapa rapporter

Annars går det bra att kontakta någon av våra partners som kan hjälpa till att bygga rapporter helt efter dina önskemål. Hitta en partner nära dig
Fd medlem
Inte tillämpbar

Tack,
Jag ser ju att ni har prislista redan gjort och tänkte den går att ladda ner för att det känns dumt att göra om. Varför finns bara några tillgänliga att ladda ner och editera?
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Maria,

Standardrapporterna som finns i programmet är hårdkodade och ändringar i dessa måste utvecklas direkt i programmet. Rapporter som skapas i Rapportgeneratorn är inte knutna till programmet så hårt och kan därmed skapas av av vem som helst som har tillgång till verktyget (Visma Administration 2000) tex användaren själv eller en partner till Visma. En inläst rapport kan kopieras och redigeras i verktyget.

I mappen spcsrapp, som följer med installationen av programmet, har vi samlat ett par rapporter som tillkommit under åren och fördelen är att vi där kan lägga rapporter som bara vissa branscher eller målgrupper har användning för. I vissa fall är det komplement till standardrapporterna.

Vad gäller prislistan så finner du i spcsrapp en rapport som heter Försäljningsprislista. I Visma Administration 2000 och i Rapportgeneratorn kan du kopiera denna och göra din egen anpassning på rapporten. Den är inte identisk med standardrapporten men den är en bra grund. Ett tips är att på flik 2, Databasmodell i verktyget välja upp de fält du vill se ur artikelregistret tex exportkod och på flik 5, Design placera ut fälten i kolumnerna.

Prislistan i programmet har även diskuterats i en annan tråd här forumet som kanske kan vara av intresse för dig: https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs...