Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Jocke - JP Ekonomiservice
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Resultatenheter på 1510 och 2611

Visma admin 500
Jag skulle vilja att när jag skickar en kundfaktura och sen journalför den att det även blir resultatenheter på konto 1510 och 2611. Dock olika baserat på kund.
Går detta?

// Jocke - JP Ekonomiservice
3 SVAR 3

Ja, du kan ställa in en resultatenhet på kunden (flik 2) och då kommer kundfakturor på den kunden som standard få den resultatenheten och gå in i bokföringen när du journalför fakturan. Se till att det är tillåtet att boka resultatenhet på de konton du använder (gå in på kontot under kontoplan och sätt "ofta" eller "sällan" som val)
Fd medlem
Inte tillämpbar

I registrering av kund har du en flik för ”fler uppgifter” där kan du registrera resultatenhet. På samma sätt kan du för konto 2611 ange ”tillåta” resultatenhet ”alltid” = måste anges, eller ”ofta eller sällan ” = kan anges.
Det gör du under Bokföring-Kontoplan

Mikael
Davor P1
CHAMPION

Du KAN göra i enlighet med tidigare förslag, men jag tycker att du har mer hjälp av att sätta Resultatenhet på resultatkonton och INTE på balanskonton.......

När inbetalningen kommer kan du inte per automatik lägga in resultatenhet. Detta gör att du för mer arbete än vad det gör nytta.

Sen är det upp till dig.

//Davor P