Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Helena43
MEDLEM

Se förpackningstorlek i arbetet med ordern

Hej

Vi har ca 400 artiklar

Vi säljer styckvis till privatkunder och vi säler exportkartonger till återförsäljare. Därför ligger våra varor som st. i ordersystemet. Vi skulle vilja kunna se förpackningsstorleken när vi gör orderns så när vi gör en order till en återfösäljare ser vi hur många som de ligger i en exportkartong. Vi har funderat på hur vi ska göra  men att skriva det efter benämningen på produkten är inget alternativ för då blir den raden för lång. Finns det något annat sätt att göra detta på?

Mvh

Helena

 

Den här frågans innehåll har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 22-10-10

6 SVAR 6
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

 Hej,

 

Vi har klurat på hur vi ska kunna hjälpa dig på med detta. Funderar på om du skulle prova att använda dig av Kolliinformation. Vet att vi haft något ärende där detta har varit en lyckad lösning. Prova gärna i Övningsbolaget om du inte vill testa i ditt skarpa bolag.

 

Hoppas att detta kan underlätta för dig. 

Tinna

Hej

 

Jag behöver ju inte se hur vi ska packa order utan hur många som ligger i varje exportkartong. Fattar inte hur jag skulle kunna se det under kolli. Där trodde jag bara man märkte hur de packades vilka artiklar som packas i vilken kartong. Kan du förklara lite tydligare hur jag ska göra för att kunna se hur våra artiklar är förpackade, var märker jag artikel storleken på Visma och hur kan jag se det under kolli? Blir jätte glad om jag får ett svar!

Tack

Helena

Hej, 

Vi kollar på det igen och återkommer till dig inom kort. 

Trevlig kväll!

Tinna

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

Det finns ingen färdig lösning för att kunna se storleken på artiklarna utan det krävs ett par justeringar i programmet. 

 

Jag tänker mig att du kan använda dig utav fältet Annan benämning inne på artikeln i artikelregistret. Då kommer den informationen synas i en egen kolumn när du skapar en order. 

Vill du enbart att det ska synas i programmet och inte på ordern eller på fakturan som skickas/skrivs ut så krävs också ett par malländringar. 

 

När det kommer till malländringar är det inte något som vi har support på men vi har bra hjälpdokument gällande detta. Kolla in Radera objekt, malländring

I detta fall så är det objekten för Annan benämning som ska raderas och det behövs göras både på mallen för order samt för faktura. Tänk på att alltid välja att kopiera mallen du vill ändra så att du inte gör ändringarna i en befintlig. På så vis kan du på ett enkelt sätt gå tillbaka till den gamla mallen ifall du skulle vilja. 

 

Är det något som du känner att du ändå behöver hjälp med skulle jag rekommendera dig att ta kontakt med Datapartner

 

Jag hoppas att det här är en lösning som kan hjälpa dig att se den informationen du önskar!

 

Ha en fin dag 🙂

/Jenny

Hej

 

Detta var en jätte bra ösning och lätt att få till! Så glad för den!

Tack förhjälpen!

 

Helena

Hej Helena! 

Åh vad härligt att det gick att lösa så smidigt. 

 

Ha en fin dag önskar Jenny & Tinna