Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Redovisningsbyråer och penningtvätt

(uppdaterad av SimoPanas BUSINESS OWNER ‎2023-10-05 10:04 )

Ett ämne som diskuterats hett det senaste året är lagen om penningtvätt (AML, KYC). Länsstyrelsen har delat ut saftiga sanktionsavgifter till redovisningsbyråer i upp till miljonklassen, branschorganisationerna Srf konsulterna och FAR konstaterar att detta är det absolut vanligaste området som gör att byråer bommar deras kvalitetskontroller. När vi gräver djupare i ämnet förstår vi också att det är kopplingen mellan byråns allmänna riskbedömning och själva kundkännedomsprocessen som det fallerar.

AML, KYC - snart i Visma Advisor

Visma Spcs kommer till hösten lansera ett stöd integrerat i Visma Advisor där vi vägleder er från att ni upprättar er allmänna riskbedömning på byrån till att sedan väva samman denna med kundkännedomsprocessen för respektive klient. 

 

Med vårt smarta flöde där kundkännedomen automatiskt hämtar information från den allmänna riskbedömningen kan du som kund vara trygg i att det som du anger i kundkännedomsprocessen hålls uppdaterad när förändringar görs i den allmänna riskbedömningen. Du kan känna dig trygg med att dina klienter bevakas med uppdaterad information och sparar tid tack vare den automatiska hämtningen.

 

Den 6 november 2023 lanserar vi vårt stöd som kommer finnas direkt i Visma Advisor. Då kan du alltså släppa de hemmasnickrade excel-mallarna och worddokumenten och komma över till vårt sömlösa flöde med allmän riskbedömning, kundkännedom och övrig klientdokumentation - allt på samma ställe!

 


Anmäld dig gärna till vårt kostnadsfria webbinarium den 14 november, 
Webbinarium Advisor KYC eller läsa mer om Advisor KYC

 

Vill du veta mer om området för redovisningsbyråer kan vi tipsa om Srf konsulternas fina sammanställning:

Srf penningtvätt 

 

 

220914_visma_FJL_429 (4).jpg

- Simo Panas, Affärsområdesansvarig Redovisningsbyråer

Medverkande