Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Buggar periodiseringsfonder i Visma Bokslut

Hej,

Det verkar vara ett par buggar i bilagan för periodiseringsfonder i Visma Bokslut. Det stämmer i Visma Skatt.

- Om man har ett IB på konto 2130 kommer detta inte med på schablonintäkten.

- Om man har startat upp bokslutet med version 2021 så kommer det in skattemässiga tillägg för återföring på 3 procent. Vid uppdatering till version 2022.0 ändras inte procentsatserna (till 6 och 4 procent). Blir rätt om man lägger upp bokslutet i nya versionen. Men om det är uppstartat i version 2021 så är det lätt att missa.

4 SVAR 4

Vi har upptäckt samma problem. Konto 2130 har huvudkonto 2130 Periodiseringsfond 2020 nr 2 som av någon anledning inte kommer med på bilagan för schablonintäkten. Vilket då gör att det blir fel i skatteberäkningen. 

Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej på er!

Jag har hört mig för och fått följande information gällande Visma Bokslut. 

 

Vi känner till felet kring det felaktiga skattemässiga tillägget och det är rättat i version 2022.0

Gällande bokföringskontot 2130 är det per default kopplat till baskonto 2130 (Periodiseringsfond nr 2) vilket endast ska användas om bolaget har dubbla beskattningsår under samma kalenderår.

Användaren behöver därför koppla bokföringskonto 2130 till baskonto 2120 eller bokföra periodiseringen på bokföringskonto 2120 för att det ska bli korrekt på bilagan  "skattepliktig schablonintäkt på periodiseringsfonder". 

 

Om ni har några följdfrågor eller funderingar så är ni välkomna att höra av er till oss i forumet eller till våra kunniga kollegor på supporten

 

Ha en fin kväll!

Tinna 

Hej,

Vi har version 2022.0 och felmeddelande 3 st  kom upp efter återföring av periodiseringsfonder. Vi har inte bokföringskonto 2130. Total avsättning till periodiseringsfond vid beskattningsårets ingång är rätt.  Felmeddelande har vi inte haft innan återföringen bokats. 

Undrar om någon har tipps att lösa det?

Mvh / Raza

Hej Raza!
Tidigare hanterade vi inte periodiseringskontona 2130-2139, men numera, i version 2022.1, ska dessa konton hanteras. Läs gärna mer om detta i Versionsnyheter Visma Bokslut 2022.1 - februari 2022

 

  • På bilagan Skattepliktig schablonintäkt på periodiseringsfonder hämtas nu periodiseringsfonder från baskonton 2110 - 2139.

 

Om bokslutet är skapat i version 2021 med procentsatsen 3 % så slår inte alltid den nya procentsatsen (6% och 4%) över mot det gamla värdet när de läser in bokslutet i version 2022.1. Då kan man behöva gå in under arkiv - uppdatera - procentsatser via internet.

 

Testa detta och skulle det inte hjälpa är du alltid välkommen att återkomma till oss i forumet eller till våra kunniga kollegor på supporten 

 

Trevlig helg!

Tinna