Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

JanMitomada
UTFORSKARE

avstämningsdifferenser Visma Skatt & Bokslut Pro moms - hur ska man tänka?

jag har avstämningsdifferenser i period & år på moms konto 2650:

  • i balansavstämning översikt, momsen att betala är X kr och  utgående balans är minus X vilket är korrekt men det finns en avstämningsdifferens på plus X kr
  • i fliken moms & avgifter har jag på raden "betalning (-) ...." matat in betalning minus X kr under bokfört och datum 13 feb 2021, och lagt in beloppet även i kolumnen "deklarerat" som minus X kr

Om jag tar bort värdet i kolumnen "deklarerat" i fliken moms & avgifter så försvinner avstämningsdifferensen i fliken översikt.

 

Så jag antar att jag inte riktigt förstår fliken moms & avgifter :

  • när och varför ska man mata in värde i fältet i kolumnen "deklarerat" på raden "betalning (-) ...." ?
1 SVAR 1
Tobias Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

Du ska fylla i deklarerat vid betalning när inbetalningen är gjord till skatteverket. Om du betalade in oktobers moms i december till skatteverket som exempel så går du till oktober och fyller i båda fälten. Både bokfört och deklarerat så att dessa stämmer överens. Man lägger då också ett datum när inbetalningen gjordes precis som du skriver.

 

Man kan ju så klart ha fyllt i bokfört kolumnen tidigare om det var bokfört tidigare men det viktiga är att båda fälten är ifyllda för annars får man en differens.

 

När du skriver att differensen försvinner på översikten när du tar bort summan i deklarerat, menar du då att differensen försvinner på bilagan? Det enda jag kan tänka mig då är att man endast har fyllt i deklarerat och inte bokfört för då blir det en differens som skulle försvinna om man tar bort det från deklarerat. Vet inte om det är så du menar?

 

Jag kanske missförstår dig så återkom gärna med en förklaring i så fall och om du behöver hjälp med hur det ser ut i ditt system så tveka inte att höra av dig till supporten så kan vi kika närmare på det.

 

/Tobias