Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Behöver man underlag för kundfordring i bokföringen?

Hej, 

Att man behöver ett kvitto som underlag i bokföringen vid inköp känns självklart men behöver jag även bifoga någon typ av underlag vid en försäljning som genererar en kundfordring. Om jag fakturerar ett köp så blir ju själva fakturan underlaget men vad gäller vid tex e-handel kunden betalar direkt i webbutiken men jag får en fordan mot Klarna, behöver 

jag ha underlag på själva försäljningen som tex en orderbekräftelse från webbutiken eller räcker det att skapa en manuell verifikation där det framgår att man har en kundfordring men det finns inget underlag?

Jag använder mig av fakturametoden. 

1 SVAR 1
Josefine Johansson
MODERATOR

Hej!

 

Tack för din fråga. Du behöver ett underlag för varje verifikation/händelse du har. Däremot så kan det räcka med underlaget du får från Klarna, beroende på om de skapar godkända underlag från sitt håll. Jag råder dig till att kontakta Skatteverket för att höra om de underlag du får från dem räcker, eller om du även behöver skapa något annat kvitto/underlag utöver den avräkning du får från Klarna. Det finns en bra tråd här som går igenom både lite kring underlag samt hur det bör hanteras rent bokföringsmässigt som säkert kan vara till nytta för dig. Eftersom du har faktureringsmetoden så kan det krävas att du behöver få fram ett underlag för varje försäljning, för att det skall hamna i rätt period men det kan du som sagt dubbelkolla.

 

Ha det fint!

/ Josefine