Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Peter Sundström
UTFORSKARE

Bokföring av utgående moms till Skatteverket

Hej!
 
Jag har en fråga om bokföring av utgående moms till Skatteverket. Jag har ett AB och har kopierat mina transaktioner från mitt affärskonto på min bank till mina konton på Visma eEkonomi (företags-, kassa- och skattekonto). Jag har sålunda fått mina momsutbetalningar till Skatteverket, som jag betalar kvartalsvis, inlagda som utgifter på mitt skattekonto. De ligger under Kassa och bankhändelser som ej bokförda vilket jag nu vill göra. Jag undrar vad jag ska ange på debit, på kredit står momsen som utbetalats till Skatteverket under 1630. Mina momsdeklarationer har jag gjort direkt på Skatteverkets hemsida och inte i Visma.
 
Tacksam för hjälp!
 
Vänligen
Peter S.
5 SVAR 5
AnnicaL
CHAMPION

Dina utbetalningar från företagskontot till skatteverket ska debiteras konto 1630 och krediteras 1930.

När du gjort momsdeklarationen ska detta bokföras debet 2650 kredit 1630 - momsskulden nollställs och skattekontot uppvisar en skuld som sedan täcks av den betalning du gör från företagskontot. 

Hej Annica!

Sorry för sen respons från mig och tack för ditt svar!

Jag återkommer om det inte löser sig.

Allt gott!

Vänligen

Peter

Hej!
 
Jag har nu gjort som angetts, det gick bra att bokföra momsskulden från företagskontot till skattekontot, men sen tog det stopp. Jag har fortfarande samma problem som tidigare, momsskulden finns på skattekontot men går ej att bokföra. Jag har följt Vismas handledningsvideo "Bokför betalning/återbetalning av moms för aktiebolag i Visma eEkonomi" (https://www.youtube.com/watch?v=pUTPZoBdOmc) men konto 2650 accepteras inte på debit när jag ska bokföra händelsen. 
 
Vad göra?
 
Vänligen
Peter Sundström

Hej igen!

 

Ni kan bortse från senaste frågan, det har löst sig. Jag fick hjälp av Vismas tekniska support.

 

Vänligen

Peter Sundström

Peter Sundström
UTFORSKARE

Hej!
 
Jag har ett problem med att få momsredovisningen att stämma när jag ska göra min inkomstdeklaration i mitt AB. På min ingående balans för räkenskapsåret står det 0 kr vilket stämmer, under året betalar jag moms till Skatteverket som jag bokför enligt de regler som anges ovan och enligt Vismas handledningsvideo "Bokför betalning/återbetalning av moms för aktiebolag i Visma eEkonomi" (https://www.youtube.com/watch?v=pUTPZoBdOmc). Problemet är att när jag sen stämmer av momsen under modulen Visma eEkonomi Deklaration/Årsredovisning anges det under Kontrollera bokföring/Balanskonto/Tillgångar/Övriga fodringar/2650 Redovisningskonto för moms, att momsen inte dragits eftersom den ackumulerade summan för räkenskapsårets moms står kvar under Utgående balans vid räkenskapsårets slut där det egentligen borde stå 0 kr (jag har ju betalt momsen till Skatteverket). Vad gör jag för fel? 
 
Jag kan skicka en skärmdump om det underlättar.
 
Tacksam för hjälp!
 
Vänligen
Peter Sundström