Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Bokföringskonto telefonkort

Hej!
Jag har en inköp faktura på telefon kort som vi köpte och vi ska få tillbaka moms istället att betala, hur ska jag registrera det?

5 SVAR 5
KenArd
CHAMPION

Hej

Om du registrerar fakturan som en leveratörsfaktura kan du kontera så här:


2440 K

2641 D

6212 D


Mvh


Kenneth
Fd medlem
Inte tillämpbar

Toppen! Tack
Alex__3
UTFORSKARE

Hej,

Fråga på samma tråd: 
jag använder kontant metoden i AB, jag har en faktura för mobil abonnemang som inte drogs från mitt bankkonto i förfallodatumet som var den 28/dec. och därför har jag inte bokfört den än och därmed kommer inte ing.momsen med i momsredovisningen för kvartal 4. min fråga är om jag måste bokföra den som en leverantörsskuld på konto 2440 K , precis som du visar ovan. eller spelar det ingen roll om jag inte har med den i denna momsredovisning utan bokför den som vanligt den 2/jan (jag betalade den manuellt och pengarna dras den 2/januari) på konto 1930 K som en betalning och då kommer den med på nästa momsredovisning så att säga?

Mvh
Alex 

Hej Alex!

När du har kontantmetoden så behöver du bokföra och redovisa detta i december så att det kommer med på rätt bokslut. Så det är en leverantörsskuld du ska bokföra det som, och sen när betalningen görs bokar du bort leverantörsskulden mot bankkontot.

//Linnea

Tack för hjälpen.