Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

FilipAnneli
MEDLEM

Fakturera utbyte av tjänster

Hej! 

 

Vi ska jobba med en influenser varpå hon får en tjänst av oss i utbyte av att hon marknadsför den tjänsten hos oss. Vi har förstått att vi ska fakturera varandra men hur gör vi med betalningen av fakturorna? 

Skulle behöva lite guidning i ämnet! 

3 SVAR 3
Josefine Johansson
MODERATOR

Hej!

 

Tack för din fråga. Betalningen av fakturorna blir utbytet av tjänsten, dvs ni betalar varandra med era tjänster. Detta betyder att man måste vara noggrann att båda tjänsternas marknadsvärde är samma för att de skall ta ut varandra samt att det bör bli momspliktigt för båda sidorna. Här finns ett tips på hur du kan hantera det i programmet på ett smidigt sätt. 

Ha det fint!

 

Josefine

FilipAnneli
MEDLEM

Hej! Sent svar här!

 

Du får gärna skriva lite utförligare hur vi ska gå tillväga. Vi sålde en tjänst som är värd 2395 kr och köpte då marknadsföring för samma summa. 

Ska fakturan som vi tagit emot för marknadsföringstjänsten läggas in som vanligt under inköp i Visma, så att den hamnar på levskulder 2440? Vilket konto är då motkontot? 

 

Tacksam för svar, förvirrad 🙂 

Hej igen!

 

Ingen fara. 🙂 Det är lite svårt att säga exakta konton då det beror på vad ni brukar använda m.m., men i tråden jag skickade så står det hur du skall hantera de olika fakturorna. Dvs du skall lägga in fakturan som ni tar emot som leverantörsfaktura och den ni skickar som kundfaktura, precis som vanligt. Sedan så kan du reglera båda fakturorna via kassakontot istället, dvs 1910, eftersom de inte har betalats på något sätt. Detta kan du alltså göra via kassa- och bankhändelser fast istället välja kassakonto och skapa händelserna för både betalningen och inbetalningen. Förslag på motkonto för leverantörsfakturan hade kunnat vara ett konto inom 59XX kontogruppen, tex 5910 annonsering om det handlar om det inom marknadsföring. Försäljningen av tjänsten bokför du mot erat vanliga försäljningskonto om det är er vanliga tjänst ni brukar utföra, tex 3041 försäljning tjänst 25% om det är 25% moms.

 

Ha det fint.

Josefine