Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Förskott och Valuta - eEkonomi

Hej,vi säljer material till byggbranschen som produeras i Kina (nystartade)Vi har nu fått våra första ordrar, och fastnar då i faktura "produktionen".Vi har 50% förskottsbetalning och 50% vid shipment. Mellan fakturadatum och shipment är det ca 2 månader. Vår underleverantör fakturerar oss i USD, och vi fakturerar vår kund i SEK.Nu skall vi skicka ut en faktura som kunden betalar inom 3 dagar. - Om vi fakturerar hela beloppet säg 100.000 USD till dagens växelkurs, hur skall vi kontera/lägga upp delbetalning (dvs 50% nu och 50% vid shipment)?- Om vi fakturerar nu skall både vi och kunden valutasäkra? Eller båda löpa risk?- Finns det något annat sätt att gå vidare?- Momsen? Tullavgifter? Vi har DDP.
2 SVAR 2
Pacsac
CHAMPION


Ingen vill tydligen svara på ditt inlägg (kanske för att det är så många frågor i det)

Eftersom ni säljer i SEK så är ju normalt valutarisken er, om ni inte gjort annat avtal, och det normala i dessa fall är att då är det betalningsdagens valutakurs som gäller och att vid orderns tecknande har angetts en valutakurs som skall användas.

Priset som ni lämnat till kunden (som jag förutsätter är i Sverige) är normalt inklusive tullavgifter. Kostnader för förtullning och spedition blir en kostnad för det säljande företaget.

Det finns ju många varianter på hur avtal görs (speciellt inom byggindustrin) så det är svårt att ge svar

Anna Svensson
CONTENT PRODUCER

Hej!
Gällande delbetalningen så tror jag att det kan handla om "förskott" vilket kan krångla till det ytterligare lite. Jag rekommenderar att du kontrollerar med Skatteverket hur momsen ska redovisas.
I tråden Förskottsfaktura - Administration 500/1000/2000 beskrivs det hur du hanterar momsen vid förskott.
/Anna
Anna Svensson
~Content producer, Visma lönefamilj~