Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

AlmerJP
MEDLEM

Förstår mig inte på Balansräkningen i Årsredovisningen

Hej, jag håller på att göra årsredovisning för mitt AB. I kontrollen av årsredovisningen står det: Raden 'Belopp vid årets ingång' i kolumnen 'Aktie­kapital' (25 000) stämmer inte med raden i balansräkningen (0). Då går jag till balansräkningen för att rätta till det men det finns ingen rad i balansräkningen som heter 'Belopp vid årets ingång', så jag vet inte hur jag ska fixa detta problem. Jag kan dela bilder så kan jag visa hur det ser ut, men det står att jag inte har tillstånd att ladda upp bilder här. Tack för all hjälp! 

11 SVAR 11
AnnicaL
CHAMPION

Om din balansräkning visar 0 på kontot för aktiekapital, 2081, har du ju inte bokfört aktiekapitalet. Detta ska göras som ingående balans eftersom det finns i bolaget innan det registreras hos Bolagsverket. Kontrollera hur du har gjort och om AK ligger på annat konto - i så fall måste du rätta i bokföringen.

AlmerJP
MEDLEM

Tack för svaret! Såhär ser det ut i kontoanalys och verifikationer: https://imgur.com/a/x1Peqis, och https://imgur.com/a/7pT89Xy. Hur ska jag rätta det i bokföringen? 

Du ska vända den verifikationen genom en korrigeringsverifikation så att den "försvinner" sedan går du till Företagsinställningar/Räkenskapsår och lägger in aktiekapitalet som ingående balans i stället. 1930 +25000 och 2081 -25000. 

AlmerJP
MEDLEM

Tack för svaret igen! Det fungerade perfekt! Nu är problemet åtgärdat, men jag behöver nu se till att balansräkningen balanserar. Jag är osäker på hur jag ska fixa det. Här är hur det ser ut: https://imgur.com/a/QY26Yo2. Vad behöver ändras, eller hur tar jag reda på vad som behöver ändras? 

Hej

Bilden ser ut att komma från deklarations eller bokslutssystemet. Har du uppdaterat det systemet genom att läsa in informationen från eEkonomi på nytt.
Det borde åtgärda balansrapporten i deklaration/Bokslutssystemet.

/Joachim

AlmerJP
MEDLEM

Hej! Tack för ditt svar. Ja, bilden kommer från deklarationssystemet. Jag har gått till "Kontrollera bokföring" och tryckt på "Hämta bokföringsvärden", men balansrapporten är fortfarande inte balanserad. När jag hämtar de nya bokföringsvärdena står det "De värden du matat in manuellt kommer inte att ändras", så det måste vara något som jag har matat in manuellt. Hur återställer jag hela balansrapporten för att dra tillbaka mina ändringar? Måste jag göra om hela deklarationen?

 

Mvh

Almer 

Hej

Om balansrapporten i deklarationssystem inte blir korrekt så behöver du nog dessvärre göra om deklararationen. Eventuella rättningar bör göras i eEkonomi och sedan får man läsa in ny information in i dekalrationssystemet. Då bör båda systemens balanser bli korrekta.

/Joachim

AlmerJP
MEDLEM

Hej, tack för svar. Hur gör jag för att återställa min nuvarande deklaration för att påbörja en ny? 

Hej

Om du gjort de rättningar som behövde göras i eEkonomi så skall det räcka med att du läser in ny information från eEkonomi för att siffrorna skall uppdateras i deklarationsprogrammet.

/Joachim

AlmerJP
MEDLEM

Det står fortfarande att balansräkningen inte balanserar när jag har läst in den nya informationen. Vet inte vad som inte stämmer. 

Såhär står det också nu: Raden 'Belopp vid årets ingång' i kolumnen 'Aktie­kapital' (25 000) stämmer inte med raden i balansräkningen (0).

Hej

Jag måste be dig ringa in till vår support så någon eventuellt får skärmdela med dig och kan kontrollera hur det ser ut i dina system. 

0470 - 70 62 00

/Joachim